От х:

Днес в x:

Два от трите случая на морбили в Пловдив са при ваксинирани

Националната референтна лаборатория по морбили на НЦЗПБ обяви резултатите от получените материали от тримата болни от морбили в Пловдив.

Според данните 2-годишното дете, развило болестта не е ваксинирано, но двете жени на 20 и 24 години са получили поне една доза от ваксината. 

На 22 март, соченият за светило в областта доц. Атанас Мангъров заяви: "Аз не съм видял някой да се разболее от морбили, дори когато е с една доза" (бел. ред. - приел една доза ваксина срещу морбили).

В случая доц. Мангъров направо внуши, че ако се ваксинираме против морбили, няма да имаме проблеми. И това категорично не е вярно.

Най-малкото всеки може да види листовката на съответната ваксина, а в официален международен доклад, в който сред авторите виждаме името на националния здравен инспектор д-р Ангел Кунчев и в който като източник присъства Министерството на здравеопазването, се казва в прав текст, че в периода 2009 – 2011 година във възрастовата група 1-14 години 70% от заболелите са приели преди да се разболеят една доза ваксина МПР (морбили-паротит-рубеола).

В доклад на Националния център по заразни и паразитни болести от 2013 година пише (стр. 7), че 14,29% от разболелите се от морбили преди четири години са приели една доза ваксина МПР. 78,57% не са изобщо ваксинирани, като остават 7,14% заболели, за които не се уточнява какво е положението.
 

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Е
    е
    2 -1
    17:20, 23 мар 2017
    Доктор менгеле пасти да яде. Сега народонаселението си шиба инджекциите само. Доброволно. Това е така защото има силноизразена Гьобелсова пропаганда. Ако на българина му кажат че е полезно да яде ***** той ще яде. Щото има недостиг на мисловен процес.
Последни новини