От х:

Днес в x:

Делян Добрев: здравеопазването е един от основните приоритети на ГЕРБ

    „Здравеопазването е един от основните ни приоритети. Знаете, в нашата програма имаме 4 приоритета – образование, здравеопазване сигурност и икономика и икономически растеж“, каза кандидатът за депутат от ГЕРБ за Хасковски регион Делян Добрев по време на здравен форум в зала „Хасково“. „Здравеопазването е тема, в която всички обещават реформи, чудеса във всяка една предизборна кампания. Ние обаче не обещаваме чудеса, ние казваме реално какво може да се случи в сектор здравеопазване и какво ще се случи през следващите 4 г. при един наш мандат“, заяви още Добрев, който малко след това даде думата на д-р Даниела Дариткова, водач на листата на ГЕРБ в Смолян. „Регионалните срещи, които провеждаме в рамките на тази кампания, са изключително важни за нас. Този път подходихме различно към програмата, тя да бъде допълвана и коригирана от разговорите и срещите с представителите на ангажираните в сектор здравеопазване в различни региони на страната“, каза д-р Дариткова. Тя допълни, че е важно проблемите да се чуят от първо лице и решенията, които се вземат на политическо ниво да отговарят на очакванията, както на работещите в сектора, така и от потребителите на здравни услуги.

    На здравния форум присъства и главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, който е от Хасково. Той изрази удовлетвореност, че този път от ГЕРБ са решили здравеопазването да е един от четирите основни приоритета. Д-р Кунчев допълни, че според проучванията българите са много болни, има хора с по две-три-четири диагнози. В тази връзка той заяви, че трябва не само да се купува скъпа апаратура и да се откриват нови болници, но и да се работи за профилактика на здравето.

    На здравния форум присъстваха шефовете на големи болници в региона, медицински специалисти и експерти, както и представители на пациентски организации и граждани.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET

    Още новини

    Последни новини