От х:

Днес в x:

“Са Ба” разкрива 350 работни места, започва от началото на 2018-та

    Турската компания “Са Ба” ще открие 350 работни места в новия си завод край димитровградското село Крепост. Очаква се той да заработи в началото на 2018 година.

    Това стана ясно на днешното тържество за първа копка за строителството на новия завод. За събитието пристигнаха собствениците на компанията Мехмед и Хюсеин Юзлу.

    Тук беше и генералният мениджър на фирмата Серказ Куруоглу. В словото си той каза, че “Са Ба” е семейна компания, а миналата година е отбелязала своята 40-годишнина. За такива фирми е доста трудно да инвестират в чужбина, заяви той и допълни, че това първата инвестиция на фирмата извън Турция.

    “Получихме доста обнадеждаващи мнения от нашите клиенти за тази инвестиция в България”, каза още Куруоглу. “Са Ба” произвежда автомобилни аксесоари за марки като Форд, Рено, Фолксваген, Астън Мартин.

    Куруоглу благодари за подкрепата и съдействието на местните власти, за да случи тази инвестиция.

    Кметът на Димитровград Иво Димов каза, че днес се финализират двегодишни усилия. Той допълни, че от създаването на новия завод полза ще имат не само хората от Димитровград, но и от Хасково, както и от целия регион. Иво Димов благодари за съдействието на шефа на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, който също присъстваше на първата копка. Специални благодарности градоначалникът изказа и на бившия областен управител на Хасково Станислав Дечев, който е съдействал за промяна на статута на терена, за подробните устройствени планове, както и за решаване на многобройните проблеми.

    Думата взе и председателят на Общинския съвет в Димитровград Гергана Кръстева, кандидат-депутат от листата на ГЕРБ, която заяви, че тази нова инвестиция се дължи не само на доброто разположение на мястото, но и на продължителните и настойчиви усилия на местната власт. Тя увери инвеститорите, че Димитровград и неговият ОбС ще бъдат зад тях и ще съдействат за решаване на проблемите.

    На тържеството за първата копка за новия завод на “Са Ба” присъстваха още кметът на Хасково Добри Беливанов, водачът на листата на ГЕРБ в региона Делян Добрев, бившият областен управител Станислав Дечев, кандидатът за народен представител от ГЕРБ Евгения Ангелова, много гости.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини