От х:

Днес в x:

Общината: Ремонта на пътя Чирпан - Симеоновград стартира през есента

    Най-късно септември месец тази година се очаква да започне ремонта на пътя Чирпан - Симеоновград, това информират от пресслуожбата на Община Димитровград днес. Отсечката, която преминава през селата Райново, Злато поле, Брод и кварталите Марийно, Вулкан и Черноконево е една от проблемните и от години се нуждае от обновяване. Уверение, че ремонта ще започне през есента е получил кмета Иво Димов е отговор на свое писмо до Изпълнителния директор на Агенция пътна инфраструктура Пирин Пенчев.

    В него се посочва: "Към настоящият момент проектните предложения са в процес на преглед и оценка от Управителния орган на Оперативна програма "Региони в растеж 2014 2020" и след обявяването им ще бъдат сключени съответните договори за безвъзмездна финансова помощ за всеки един от проектите. До края на месец март ще бъдат обявени тръжни процедури за избор на изпълнител на строителството и на консултантска услуга във връзка със строителството на горепосочените проекти и се очаква след сключване на съответните договори с избраните изпълнители да стартира рехабилитацията на пътните участъци - през есента на 2017г."

    От администрацията припомнят, че градоначалникът много пъти е настоявал за рехабилитацията на отсечката, която е част от Републиканската пътна мрежа и е ангажимент на държавата. Няколко пъти досега бяха поставяни и приблизителни срокове.

    В писмото си до ръководството на АПИ Димов посочва, че пътят е изключително натоварен, тъй като води до редица важни предприятия, свързва димитровградски квартали, важна транспортна връзка е и за магистрала "Марица". Кметът настоява и за актуална информация за контретните мерки, които ще бъдат предприети за ремонт на пътя, както и сроковете, в които това трябва да стане.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Iv
      ivo
      6 0
      17:21, 21 мар 2017
      Ей голям лъжец тоя кмет как есента кои строи през зимата ха ха
    • 2
      Ло
      локомотива
      3 0
      20:40, 21 мар 2017
      кмете имам спомен че трябваше да стартира пролетта,сега стана есента,стига ни кьпа де,ма ти маи само това можеш

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини