18 °C

Анелия, Устата, балет Fame и хасковски формации с концерт на площада

Пролетен концерт организира община Хасково във вторник, 21 март, на откритата сцена на площад "Свобода", съобщиха от администрацията.

Началото е в 17:30 часа с изпълнения на Духов оркестър и мажоретки. По-късно на сцената ще се представят хоровете "Орфейче" и "Орфей". Пролетен поздрав към жителите и гостите на Хасково ще отправят Анелия, Устата и Балет "Fame”.

На следващия ден от 17:30 часа в галерия „Форум“ ще бъде открита изложба живопис „Шахматни властелини“ на Роман Гуманюк. Тя е по повод 90 години от историческия мач в Буенос Айрес между Александър Алехин и Хосе Раул Капабланка. През 1927 г. е Световното първенство по шахмат. Срещата е между действащия от 1921 г. световен шампион Хосе Раул Капабланка и претендента Александър Алехин. В дните между 16 септември и 29 ноември Алехин печели с 6 победи, 25 ремита и 3 загуби, при което става четвъртият световен шампион по шахмат.

На 22 март от 14 часа в залата на Младежки център сеанс едновременна игра на 22 дъски ще изнесе гросмайсорът Венцислав Инкьов.

Haskovo.net


4 Коментара

Последни новини