От х:

Днес в x:

Спецзвеното ”Антикорупция” предаде съдия на съд

Специализираното звено “Антикорупция“ – СГП внесе обвинителен акт срещу Светлозар Георгиев – съдия от Окръжен съд - Варна за престъпление против правосъдието.

Светлозар Георгиев е обвинен в това, че на 2 декември 2016 г. в сградата на Съдебната палата във Варна е склонявал прокурор от Районна прокуратура, да наруши свои служебни задължения във връзка с правораздаването. 

Той подбуждал прокурора да вземе решение, противно на вътрешното му убеждение и доказателствата по делото и да прекрати разследване срещу извършител на престъпление. Мотивирал го е да приеме, че деянието е малозначително по смисъла на Наказателния кодекс, т.е. не е престъпление. 

Съдията подбуждал прокурора да вземе решение разследването за неправомерно съхранение на оръжие да бъде прекратено.  

Прокурорът от РП - Варна не се е поддал на въздействието на съдията и е внесъл обвинителен акт срещу извършителя в Районен съд – Варна.

Окръжният съдия от Варна Светлозар Георгиев е оказвал натиск върху прокурор, заради случай със забравен върху автомобил автомат, уточни миналата седмица говорителят на главния прокурор - Румяна Арнаудова. 

Съдия Светлозар Георгиев остава на свобода срещу парична гаранция в размер на 3000 лева, съобщиха миналата седмица от пресцентъра на прокуратурата.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ва
    валентин зарезан
    1 0
    20:18, 20 мар 2017
    Поредния КьоРФИШЕК от този храст ЗАЕК няма да отскочи
Последни новини