18 °C

Стивън Хокинг се отправя към космоса

 •  Стивън Хокинг се отправя към космоса
 • Британският физик Стивън Хокинг планира да се отправи към открития космос. В интервю за iTV един от най-блестящите умове на нашето време заяви, че смята да се възползва от предложението на сър Ричард Брансън.

  Хокинг е получил предложение да се качи на борда на кораб на компанията „Върджин галактик“, която е амбицирана да предостави възможност на десетки туристи да се докоснат до магията на тези пътешествия.

  „Не съм смятал, че някой ще ме вземе, но Ричард Брансън ми предложи място на „Върджин галактик“. Приех веднага“, заяви Стивън Хокинг.

  В интервюто британецът говори и за Brexit. Според него Лондон не трябва да губи контактите си с Европа и останалия свят след излизането на страната от блока.

  Стивън Хокинг, според който Brexit е грешният избор, заяви, че напускането на общността ще застраши позициите на британците като лидер в света на науката и иновацията.

  Факти.бг припомня, че Стивън Хокинг е един от физиците, които виждат спасението на човечеството извън планетата Земя. Британецът на няколко пъти е казвал, че планетата е изправена пред риск от унищожение.

  Според Хокинг единственият начин да се спасим е да колонизираме други планети.

  Източник: http://fakti.bg

  Хороскоп за 23.04.2017

  Овен
  Телец
  Близнаци
  Рак
  Лъв
  Дева
  Везни
  Скорпион
  Стрелец
  Козирог
  Водолей
  Риби

  Моля, изберете зодия

  ;
  Последни новини