Комплекс Райски кът

Хасково става част от „Тракия икономическа зона“

Меморандум за сътрудничество при развитие на икономически проекти на територията на oбщина Хасково ще бъде подписан утре, съобщиха от кметството. Парафи ще сложат кметът Добри Беливанов и клъстер „Тракия икономическа зона“ представляван от инж. Пламен Панчев.

Клъстер „Тракия икономическа зона“ е обединение на търговци за подпомагане на стопанската им дейност в региона за Южна България, инициатор и учредител на първия и единствен за страната Район за целенасочена подкрепа от държавата съгласно чл. 6 от Закона за регионалното развитие. Седалището на управление на клъстера е в Пловдив, той вече подписа подобен меморандум с Бургас.

Чрез подписването на меморандум обхватът на „Тракия икономическа зона“ се разширява с цялата територия на община Хасково. Страните по договора ще работят за ускореното икономическо развитие на регионите на Южна България, за подобряване на обществената, жилищната, бизнес среда и мобилност на работната сила и за осигуряване на обучен персонал за индустриалните, логистични и търговски обекти. С над 140 предприятия и над 1 млрд. евро инвестиции „Тракия икономическа зона“-ТИЗ превърна Пловдив в най-развития индустриален център у нас.   

Тракия икономическа зона (ТИЗ) е един от най-мащабните икономически проекти на България. Тя обединява шестте индустриални зони в района на Пловдив. Досега във всички зони на ТИЗ са инвестирани над 1.1 милиард евро. ТИЗ се осъществява върху площ от 1070 хектара земя, от която 325 хектара вече е заета.

От старта през 1995 г. на първата индустриална зона „Марица“ досега са привлечени над 120 инвеститори, от тях 80 чужди, разкрити са над 12 000 работни места.

ТИЗ е най-бързо растящата индустриална зона в България през последните 20 години. Тя предлага кратки срокове от първите стъпки до завършена фабрика. Проектите в ТИЗ се осъществяват в кратки срокове благодарение на завършеното устройствено планиране на територията, подкрепата на местните общински власти и работата на екипа на зоната – специалисти с над 15-годишен опит в строителството на промишлени, логистични, инфраструктурни, енергийни и търговски обекти, включително юристи и посредници.

Haskovo.net


11 Коментара

Хороскоп за 25.06.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини