От х:

Днес в x:

Нова забрана за политически изяви на турски политици в Германия

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа стартира мисията си в Турция, за предстоящия там референдум. 11 експерти и 24 наблюдатели ще бъдат разположени в цялата страна. Германската провинция Долна Саксония забрани политически изяви на високопоставен турски представител на нейна територия.

Германската провинция Долна Саксония забрани на заместник председателя на управляващата в Турция "Партия на справедливостта и развитието"Мехди Екер да провежда политическа дейност по време на посещението си там, съобщи вестник "Хюриет дейли нюз".

Властите уточняват, че не са били подробно информирани за програмата на турския политик, извън Хановер. В Хановер Екер се срещнал с група турски изселници и остро критикувал забраната.

Германският външен министър Зигмар Габриел вече заяви, че Берлин може винаги да забрани публични изяви на турски политици, ако те не съответстват на закона. Този, който прекрачва границите, не трябва да мисли, че може да разпространява политическите си виждания у нас, предупреди Габриел, в интервю за "Шпигел".

Източник: http://bnt.bg

Коментари в сайта

Последни новини