От х:

Днес в x:

Манолова сезира НАП, НОИ и прокурор за бедстващи шивачки

Омбудсманът Мая Манолова сезира главния прокурор Сотир Цацаров за нарушените права на работниците от обувния цех „Абонданца“ в гр. Дупница. Националният обществен защитник изпрати писма и до НОИ, НАП, както и до Главната инспекция по труда с искане за своевременното преустановяване и отстраняване на нарушенията на работодателя, който е италиански гражданин.              

На 17 февруари тази година след съдействие от страна на Мая Манолова, бе подписано споразумение между Луиджино Каприоти – управляващ фирмата  и представители на работниците на „Абонданца“ в град Дупница да им бъдат изплатени забавените заплати и обезщетения на четири транша, като първият от тях трябваше да е на 10 март. Става въпрос за около 250 000 лева, които включват и дължимите осигуровки.           

На 15 март екип на омбудсмана посети отново гр. Дупница и разговаря с работниците и Луиджино Каприоти, който обясни забавянето с факта, че собственикът на фирмата пристига на 16 март (четвъртък) и тогава ще бъдат изплатени парите от първия транш.

До 17.30 часа вчера това не се случи, заради което омбудсманът Мая Манолова предприе мерки и изпълни обещанието, дадено на служителите, че ще сезира главния прокурор, както и останалите отговорни държавни органи и институции.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Коментари в сайта

Последни новини