От х:

Днес в x:

Двойка щъркели кацна в Болярово и го удари на любов

    Двойка щъркели кацна в хасковкия квартал „Болярово“. Сред първите, забелязали прелетните птици, бе секретарят на местното читалище „Пробуда“ Румяна Стоева.

    „Тази сутрин, идвайки на работа, щъркелът кацна почти в краката ми. Надявам се да е за късмет на всички в Болярово“, каза Румяна Стоева.

    Двойката птици са атракция за всички в квартала и много от младежите се спират да ги снимат с телефони, каза кметският наместник на квартала Митко Митев. Гнездото им се намира на уличен стълб край главната улица, в близост до къщата на Делка Цветкова. Възрастната жена обясни, че едната птица долетяла на 15-ти следобед, а вчера и другата. „Още като пристигнаха, започнаха да възстановяват старото си гнездо“, обясни боляровката и добави, че двойката веднага подела и любовната игра.

    Според Делка щъркелите гнездят срещу къщата й в продължение на 23 години. Жената ясно си спомня първото им идване, защото внучката й била едва на 6 г.

    Въпреки че двойката щъркели в продължение на почти четвърт век се преселва в хасковския квартал, местните все още не са им дали имена.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Оп
      оп
      0 0
      22:55, 18 мар 2017
      още много години да им се радвате.пролета настъпва
    Последни новини