От х:

Днес в x:

Общината: Ето как изглеждаха дърветата в забавачката, преди да ги отсечем

Изображение 1 от 6

    Снимки на дърветата в детската градина на ул. „Булаир“ в Хасково, срещу ДНА, преди да бъдат отсечени, изпратиха до Haskovo.net от общината след вчерашната публикация „Изсякоха 40 дървета в двора на забавачка, майки ядосани“. Повод за материала бе сигнал от майки на деца, които посещават детското заведение. В него те се възмущават, че дворът на забавачката остава без зеленина и сянка.

    От общината обясниха, че детската градина се ремонтира по проект по „Региони в растеж“, който предвижда реконструкция и на дворната градина. В хода на ремонтните работи се установило, че самораслите дървета са се впили в оградата и трябва да бъдат премахнати.

    Снимките, изпратени от общинската администрация, показват как са изглеждали дърветата, преди да бъдат отсечени. От общината допълниха, че проектът предвижда ново озленяване в двора на детската градина.

    Тодор Кръшков      

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (16)

    • 1
      Ма
      Майка
      41 -18
      07:58, 17 мар 2017
      Точно така изглеждаха дърветата . Мен като майка ми беше страшничко от тези дърета . Някой бяха много високи и надигнали плочките . По -добре да засадят нови дръвчета
    • 2
      Ма
      Марин
      32 -14
      08:02, 17 мар 2017
      Важното е да има хейт и да обвиняваме другите.
    • 3
      Ма
      майка
      38 -13
      08:25, 17 мар 2017
      И как да строят нова ограда в тези коренища-виждали ли сте как бяха надигнали тротоара от къде да мнат основите там е и надолнище доста трабва да се корае. А и аз като другата майка си ме беше страх дори а минава детето ми от там вижте ги как са наклонени предтавете си какво бли станало при един вятър. Едно нормално решение да се вземе от общината и почваме да плюем. да дървета са обаче когато са опасни за децата... е по-добре да ги няма. Адмирации за решениео и между другото нямам търпение да видя вече ремонтираната градинка. Убедена съм че ще е най красивата в града
    • 4
      Iy
      IYI
      13 -14
      09:57, 17 мар 2017
      Лесно се отсичат няколко дръвчета, но когато трябва да се засадят....
    • 5
      Дъ
      Дървара
      20 -23
      09:59, 17 мар 2017
      Намирисва ми на герб-ави майки. Аман бе! Хайде сега двете да вземете по един голям чадър и да правите сянка 10 години поне, докато израснат новите дървета. Много ясно, че е по-лесно да ги отрежат. Важното е да има "усвояване", разбирай крадене. То и бат Гошо отсече такива големи дървета, за едното "усвояване".
      • Ма
        Майка
        7 -1
        16:26, 17 мар 2017
        За твое сведение нито съм гербаджийка нито бесепарка , а една обикновенна майка ! Напоследък каквито ветрове има с по 70 -100 км в час ..Ти отворко "дървара" виждал ли си ги с очите си тези дървета ? От тук всички знаете да лаете :@ Като си толкова загрижен спри незаконната сеч на горите ! Тук са застрашени нашите деца
    • 6
      Ба
      Баш будала
      12 -9
      10:11, 17 мар 2017
      Да да даааа старата песен на нов глас.... Важно е усвояването...
    • 7
      Ед
      Единни в труд и в бой
      22 -9
      10:18, 17 мар 2017
      Браво! Днес младежката организация на ГЕРБ майки-лайки цялата е на линия, коментира и гласува сякаш е 26ти.
    • 8
      Вс
      Всевишния Кенанец
      20 -6
      11:19, 17 мар 2017
      Много добре че ги изсякоха, едни високи и тънки дървета, опасни за играещите деца в двора на градината. Ако едно от тези дървета падне върху беседката и стане нещастен случай с някое дете, ще се нахвърлите, защо дърветата не са изсечени,някой не си е свършил работата и т.н...А сега това нещо е предотвратено. двора ще се облагороди, ще се посадят нови дървета и готово, след 4-5 години няма никой да помни какво е било преди. Браво така се прави ремонт на детска градина - СЪС ЗАМАХ...Няма да слушаме разни комунистчета спромити мозъци както им харесва и не им харесва....
    • 9
      Ма
      майка
      12 -2
      12:02, 17 мар 2017
      Нека си представим/ недай си Боже/ какво щеше да стане, ако някое дърво беше паднало и беше пострадал някое дете или възрастен. Тогава всички щяха да питат: Защо не са ги били премахнали? Общината е виновна! Кмета е виновен! Каквото и да се направи или ненаправи все има една група недоволни. Типично по български. Всички в България от всичко разбират и се месят . Както писа някой по-горе- Важното е да има хейт!
    • 10
      Го
      гост
      6 -1
      13:01, 17 мар 2017
      Сами си режете клона на който седите, после са ви виновни, руснаците, американците, турците или евреите, защото всички имали заговори срещу България. Кауни !
    • 11
      Мм
      ммдааа
      5 -4
      13:32, 17 мар 2017
      не съм сигурна, но нямаше ли закон според който ако се налага сеч на повече от 16 дървета е необходимо специално разрешение? Общината снабдила ли се е с такова преди да им посегне? Къде са еко защитниците да сезират органите?
      • Не
        Незапознат
        3 -1
        22:19, 17 мар 2017
        Не 16 а на повече от 20 дървета проектът за изграждането на каквото и да е там трябва да се подложи на оценка за въздействие върху околната среда.Контрола по спазването и изпълнението на това е на Общината.Но ако мястото,сградата или
        имота е общински това се обезмисля.Като гледам снимките явно наистина е имало нужда от тази сеч.
    • 12
      Ст
      Стига
      2 -3
      14:45, 17 мар 2017
      Стига сте им обръщали внимание на тези майки,вижда се че си нямат друга работа освен да бъдат "ядосани майки" ,дървета,бездомни кучета,ремонти ,саниране и много други.От всичко разбират ,само вижте сайта БГмама .
    • 13
      Ал
      Алекс
      1 0
      10:33, 18 мар 2017
      Хайде, майките стига сте ревали! Тия дървета всичките са изгнили от вътре и наистина са много опасни. Освен това наистина много от тях са вклинени в оградата,как да я ремонтират. Няма да помислите колко хубава ще стане яслата след този кардинален ремонт и колко по-безопасен за игри ще стане двора. То пък и защото мед. сестрите много ги изкарваха децата на вън - най-много за 10-минути и то защото г-жа Илчева ги задължи да го правят. Ако не беше тя децата и до днес щяха да си изкарват по цял ден в занималните. Така, че спрете с крокодилските сълзи по стария и разбичкан двор и се радвайте на хубавото, което ще стане след ремонта.
    • 14
      Оп
      оп
      1 0
      23:01, 18 мар 2017
      дърветата не струват.двора е в безобразно състояние.озеленете го,охарчете се,направете двора образцов, нека им е щастливо детството там.
    Последни новини