От х:

Днес в x:

Стартира второто издание на Националната кампания "Великден за всеки"

 Община Асеновград уведомява всички свои жители, бизнес-организации и институции на територията на общината, които желаят да се включат в Националната кампания "Великден за всеки", че започна набирането на средства за хранителни продукти за подпомагане на възрастни хора с пенсии над минимума от 314 лева, които няма да получат надбавка от 40 лв., отпусната от правителството за Великден.

Националната кампания "Великден за всеки" - "Дари празник на баба и дядо" се организира под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова за втора поредна година. Целта на инициативата е да бъдат подпомогнати с ваучери за 20 лева нуждаещите се пенсионери, чиято пенсия е над минимума от 314 лева и няма да получат надбавката, отпусната от правителството за празника. Притежателите на ваучери ще могат да пазаруват в 5000 магазина в цялата страна.

Средствата за кампанията се набират по банкова сметка, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е БЧК. Изрично условие е, при попълване на платежното нареждане да се посочи "Великден за всеки - Община Асеновград". Целта е децентрализация на набраните средства, така, че да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко от населените места и със съответната набрана сума да се закупят ваучери за храна.

IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF

Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС
На стационарен номер 0900 5 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС
Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК - www.redcross.bg
На Интернет платформата AMMADO.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини