От х:

Днес в x:

Полицията не откри данни за опит за отвличане на дете в Хасково

„Няма данни досега, които да показват, че е имало опит за отвличане на дете“, това съобщиха от Областната дирекция на полицията в Хасково по повод информацията, която беше разпространена в края на миналата седмица в интернет и доведе до истерия много родители.

В пост във Фейсбук страницата „Хасковски деца“, хасковлийка съобщи, че е разбрала за опита за отвличане на четвъртокласник от училище „Паисий“ от своя приятелка, която пък е научила за случилото се от майката на момченцето.

Според разказа на детето, мъж от черен автомобил, паркиран край училището се е опитал да го примами посред бял ден и да го натика в колата. След тази публикация настъпи пълна истерия у много от хасковските майки, които започнаха да публикуват различни предложения, свързани с това как да създадем рефлективни механизми у децата си, за да не се доверяват на непознати и да не влизат по никакви начин в контакт с тях. Стигна се дори до крайности, като набелязване на кодови думи сред близките на семейството и наставление към децата да реагират с доверие само към тези хора, които използват  ключовите думи.

Haskovo.net направи също своя проверка по случая, която показа, че майката на детето не е подала сигнал в полицията, тъй като е разказала за него към училището на сина си и е разчитала, че от школото ще подадат сигнал към органите на реда. От училището пък обявиха, че също е разговаряно с момченцето и от думите му са направени изводи, че не става въпрос за сериозна ситуация.

От полицията обявиха, че са работили по случая още преди публикацията в Haskovo.net,след като заместник-директорът на училището е сигнализирал за разказаното от техният възпитаник към районния полицейски инспектор.

До момента са разпитани много свидетели -майката на момченцето, негови съученици, други от учениците в училището, където четвъртокласникът учи, преподавателите, в края на миналата седмица са

привикани на разпит дори и хората, които в социалната мрежа са коментирали, че също са чували за опита за отвличане на момчето.

„Все още работим по случая, но в близките дни преписът по него ще бъде изпратен по компетенция на прокуратурата. На този етап обаче категорично не се е стигнало до данни или доказателства, от които може да се направи извод, че е имало опит за отвличане на момчето“, добавиха още  от полицията.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ан
    Анти бхк
    14 -4
    14:47, 16 мар 2017
    ха, какво стана сега? Г-жа арабската подлога с многото шум? Хайде сега Прокуратурата да й повдигне обвинение за подаване на фалшив сигнал и да я осъди на една седмица обществено-полезен труд - да мете улиците на града.
  • 2
    Ли
    Лидия Стайкова
    4 -3
    21:53, 16 мар 2017
    "заместник-директорът на училището е сигнализирал за разказаното от техният възпитаник към районния полицейски инспектор". Драги "Анти бхк", това означава ли, че на първо място заместник директорът на училището трябва да бъде осъден за подаване на фалшив сигнал?
  • 3
    Не
    Неизвестен
    2 -1
    09:08, 17 мар 2017
    Лидия Стайкова за пореден път доказа, че е една от малко дами които не си затварят очите пред проблем за които е чула и по скоро целта на нейния пост в групата Хасковски деца беше да информира за това което знае, тъй като това наистина е притеснително, сега се оказва, че тази дама се изправи очи в очи с проблема, а е нападане, което пък е типично по български, защото на повечето им е по лесно скрити в социалната мрежа да пишат и коментират простотии, но се замислете вие драги коментатори дали ако се случи на вашето дете ще ви бъде приятно, дали ако тя си беше замълчала и не беше писала поста и нещо стане щеше да ви е по добре, друг е въпроса, че повечето не се замислят, но нищо ново... Сега излиза, че директорката информирала, кога кого?...Въпроси много отговори няма и съм убедена, че нещо се крие зад тази цялата помия, я да не изстине нечие място...Но кое да ме учуди, нищо ново!
    • S7
      S74LK3R
      0 0
      10:58, 17 мар 2017
      Драги Неизвестен най-вероятно си самата Лидия Стайкова. Първо, клюки от хиляда и една нощ не я прави герой с решението на някакъв измислен проблем. Брадат мъж с брадва и тъмна кола ми открадна кокошките. Към въпростаната женица имам само един коментар. Продалжавай да искаш емигранти в държавата градена от дедите ни и ще получиш не само опити за отвличания, но дори убийства и изнасилвания.
Последни новини