Комплекс Райски кът

Гърция пред рецесия, дългът й – непосилен

Гърция се нуждае от сериозно преструктуриране на дълга, а също и от продължаване на реформите, за да не фалира, съобщават днес гръцките вестници, като се позовават на междинен доклад на Бюрото по бюджета към гръцкия парламент. Докладът е озаглавен "Капанът на дълга".

Според в. "Вима" авторите на доклада алармирали, че "Гърция се намира в капана на една взаимно подхранвана рецесионна спирала заради високия и непосилен дълг, а също и заради съществуващата несигурност поради ниското ниво на институциите на страната".

От Бюрото по бюджета призовават за значително преструктуриране на гръцкия дълг, като предупреждават още, че всяко отлагане или закъснение, свързано с преструктурирането на дълга, може да доведе до по-лоши ситуации.

Бюджетните експерти са категорични, че само преструктуриране на дълга без дълбоки промени няма да е достатъчно, за да може Гърция да излезе от кризата и че наред с това са необходими реформи, пише в."Имерисия".

"Няма никакво съмнение, че сегашната ситуация на непрестанно подхранване на страната с нови заеми води до безизходица и тази безизходица е не само за Гърция, но и за нейните кредитори", се казва в доклада, цитиран от изданието.

Под заглавие "съзидателна алхимия с първичния бюджетен излишък" в. "Та неа" нарича "блян" изказвани от правителството надежди за очакван голям бюджетен излишък, изтъквайки, че с тези фойерверки управляващите се опитвали да обосноват исканите от кредиторите мерки в замяна на отпусканите заеми.
 

Източник: http://www.dnes.bg

1 Коментар

Хороскоп за 24.06.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини