От х:

Днес в x:

НАП и Митниците заковаха схема за прикриване на данъци в хасковска бензиностанция

Схема за прикриване на данъци, разкриха на хасковска бензиностанция при съвместна проверка служители на Митниците и Националната агенция за приходите.

На обекта буквално е действано както се казва „с правата лопата“. Засечени са огромни разлики в заредените горива по документи и продажбите, има и манипулации на уредите за отчитане.

Схемата е разкрита от служители на отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Пловдив и данъчните от териториалната дирекция в Пловдив.

По време на проверката контрольорите засичат, че в в резервоарите на обекта се съдържат 4,5 т. дизелово гориво и заради малкото количество се усъмняват за възможна манипулация. Това предизвиква и по-обстойна проверка на обекта, при която лъскат и един куп нередности.

Проверката засича несъответствия в данните на една от нивомерните системи на резервоарите. За проверявания период са открити данни за седем доставки за общо 36 т. гориво. В същото време към контролиращите органи са подадени отчети едва за 5 тона.

При огледа става ясно, че друга нивомерна система направо е разкачена

заедно с модем за Интернет и подаването на данни към НАП на практика е прекъснато. Има индикации и за манипулация върху пломбата, поставена от НАП.

Установеното в бензиностанцията гориво е задържано и е оставено на съхранение в Митница Пловдив, а нивомерните системи са иззети от НАП.  Работата по случая продължава. 

Красимира Славова
 

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (7)

  • 1
    АТ
    а такаааа
    5 0
    19:51, 15 мар 2017
    Коя е крадливата бензиностанция?
    • Св
      Свидетел
      5 0
      20:13, 15 мар 2017
      На ул.стара планина е в Хасково
    • Не
      Незапознат
      1 0
      22:02, 15 мар 2017
      Че то коя не краде?Само че тази е крала от подобието на държава и затова е ковната от НАП И Митници.Докато останалите или да кажем по голямата част( да не обидим или засегнем някой)от потребителите цакай ги с горивата.Но за тях всичко е наред.Налога щом е платен а не присвоен от някой друг държавните бирници спят спокойно.
  • 2
    Сн
    Снежният човек
    7 -4
    20:34, 15 мар 2017
    Точно тази безиностанция на Ст. планинае с много кофти нафта и отделно още с 2 стотинки правят намаление ако не им искаш фактура или касов бон. И още един пример на мой приятел издумка мотора от тяхната нафта.
    Не зареждайте от тази бензиностанция!
  • 3
    12
    123
    3 -6
    21:25, 15 мар 2017
    я си проверете колите, БЕ!
    от 3 месеца зареждам там ......
    карам нов Ситроен (фукам се) ...... минал съм амнай си км ......


    еееее, ам сменете си горивните филтри, когато трябва, ам сменете си и възздушния филтър, когато трябва ........

    А после .... нафтата ви e виновна ........
  • 4
    Ху
    Хулиган
    3 0
    22:04, 15 мар 2017
    И аз зареждам при тях. Не съм имал никакъв проблем. ТДСИ 2010 година.
  • 5
    Кл
    Клиент
    0 -3
    10:32, 16 мар 2017
    Аз зареждам там от както е станала глобекс тази бензиностанция а не мустанг и съм изключително доволен... там дават най-ниските цени на дизела в града . Карам чисто ново бмв и съм изключително доволен.
Последни новини