От х:

Днес в x:

Всеки шести шофьор в нарушение на пътя, двама от 81 без колани

Всеки шести шофьор е в нарушение на пътя, показват данните на КАТ-Хасково след стартиралата акция от вчера за използване на предпазни колани в автомобилите и каски от моторитите. Пътните полицаи са проверили общо 81 водачи в Хасково, Димитровград, Свиленград и Тополовград. Сред тях има 13 нарушения, за които са съставени 7 акта и 6 фиша. Само двама от шофьорите са карали без обезопасителен колан. След промените от тази година в Закона за движение по пътищата за това нарушение се налага парична глоба от 50 лева и се отнемат 10 контролни точки. Същата санкция грози и каращите мотоциклет без каска.

Полицейската операция, организирана от TISPOL, се провежда във всички държави-членки на ЕС.

Освен за каски и колани униформените ще следят и за използването на детски обезопасителни системи при превозването на деца в автомобилите. Използването им понякога спасява човешки животи при катастрофи.
Основната цел акцията е въздействие върху поведението на водачите и пътниците в автомобилите и на мотоциклети. Тя ще продължи до 19 март.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    По
    посока
    2 0
    10:21, 15 мар 2017
    дрънканици ,чудят се как да работят вече та камери ,та напоскоци та незнам ти квоти,та на годината веднъш ,та по тоз закон та по онзи закон въобще и те незнаят немогат да зацепят веке от толкоз много закони по кой да тръгнат и като те спрат се щте си виновен, все нещто щте се намери такива са щтяло нещяло хората трябва да отчетат нещо ,инак заплата няма да има товае работа в бг знаят как ,

Още новини

Последни новини