18 °C

Първото по рода си смарт яке ще се появи на пазара още тази година

 • Първото по рода си смарт яке ще се появи на пазара още тази година
 • Google и Levi's обединиха сили в създаването на първия си общ продукт - първото в света смарт яке. То изглежда като обикновено яке, но е направено от проводим плат наречен “интерактивен деним” и е оборудвано с Bluetooth устройство, прикрепено към ръкава.

  Google оповестиха плановете си за направата на подобно облекло още през 2015, а якето на Levi's ще е първата дреха, в която ще бъде вградена технологията.

  Bluetooth устройството наподобява копче за ръкавели, а интерактивния деним регистрира допира и жестовете и ги препраща към смартфона ви или друго свързано устройство.

  Да кажем, че слушате музика, но искате да преминете на следващата песен. Вместо да изваждате телефона от джоба си, е нужно единствено да докоснете ръкава на якето си.

  С подобни жестове ще се контролират навигацията и силата на звука, ще се приемат и отхвърлят телефонни обаждания.

  При пускането си на пазара по-късно през годината, якето ще се предлага в комбинация с приложение, даващо ви възможност да подберете 5 определени функции, които да контролирате посредством жестове.

  Якето вибрира дискретно, за да ви уведоми за входящи обаждания или съобщения.

  Но най-хубавото е, че когато отстраните Bluetooth устройството, бихте могли да изперете якето подобно на всички други дрехи, без да повредите проводимите нишки в тъканта.

  Като се изключи малкия Bluetooth адаптер, якето не се отличава по нищо от всички останали якета.

  Това би могло да насърчи продажбите му, като се има предвид че високотехнологичните очила на Google бяха остро критикувани заради внушителните си размери.

  В началото Google искали да оборудват якето с голям екран, но Levi's категорично се противопоставили на идеята.

  По-минималистичния подход към технологиите означава, че якето може да предложи и други предимства освен естетиката и възможността за пране.

  Google и Levi's твърдят, че проводимите нишки могат да се вплетат в дрехите посредством стандартни промишлени станове, което означава, че ако смарт якето се превърне в хит, технологията ще бъде приложена и в други видове облекла.

  Смарт якето обаче няма да е евтино. То ще се появи на пазара в САЩ през есента на тази година на цена 350 долара.


   


  Хороскоп за 23.04.2017

  Овен
  Телец
  Близнаци
  Рак
  Лъв
  Дева
  Везни
  Скорпион
  Стрелец
  Козирог
  Водолей
  Риби

  Моля, изберете зодия

  ;
  Последни новини