От х:

Днес в x:

Протестиращи излизат на митинг пред президентството в подкрепа на отец Кортези

Недоволни от напускането на католическия свещеник Паоло Кортези, който прие сирийско семейство в Белене, ще се съберат на митинг пред президентството в неделя, 12 март. 

Митингът, организиран от Движение Обществен натиск, ще започне в 12:00 ч. като с него протестиращите ще поискат от президента Румен Радев "да се обърне към нацията незабавно и да гарантира етническия мир в страната, като заклейми агресивната пропаганда срещу човешките права и различните у нас".

Отношението към него, проявено от служители на българската държава и подставени лица и осигурената медийна трибуна за подобни хора говорят за това, че след 45 години комунизъм българите са на път да загубят пословичните си добродетели като толерантност, гостоприемство, състрадание и съпричастност с ближния, заявяват организаторите и допълват, че се вдъхновяват и от множество други прояви на дирижиран "граждански инстинкт" като случаите в Широка Лъка и Елин Пелин.

Ще бъде прочетена декларация на митинга, която ще бъде подписана от присъстващите и внесена в деловодството на президентството, обясняват от движението. 

Паоло Кортези бе изтеглен от Католическата църква, след като получи заплахи за това, че предложи послон на законно пребиваващо сирийско семейство. Свещеникът поиска оставката на кмета Милен Дулев и на общинския съветник Красимир Тодоров, а църквата спря своите дарения за Белене в знак на протест. 

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Во
    волен сидеров
    1 0
    14:31, 12 мар 2017
    Аз пък ще изляза в подкрепа на ЕРДОГАН
  • 2
    Ба
    Бай Хуй
    0 0
    18:35, 12 мар 2017
    Защо лъжеш, че си Волен Сидеров бе тъпънар такъв.
Последни новини