От х:

Днес в x:

Путин поздрави всички жени за 8 март и арестува 6

Президентът Владимир Путин излезе тази сутрин с видеообръщение от Кремъл, с което поздравява всички жени на Русия за 8 март.

"Майки, баби, дъщери, съпруги, приятелки, наши близки и най-любими! Приемете моите сърдечни поздравления по повод Международния ден на жената" - обърна се Путин към рускините.

Той цитира и стих на поета Константин Балмонт:

"Женщина – с нами, когда мы рождаемся,
Женщина – с нами в последний наш час.
Женщина – знамя, когда мы сражаемся,
Женщина – радость раскрывшихся глаз."

Президентът Владимир Путин заяви също така, че руските мъже "ще направят всичко възможно, за да се чувстват нашите любими жени обичани, като по-често ги даряват с внимание и ги обгрижват".

Час по-късно 4 феминистки бяха арестувани пред Кремъл, след като разпънаха транспаранти с текст: "Цялата власт - за жените", "Жена - президент", "Жена - патриарх", "Мъжете са на власт от 200 години. Долу!".

Арестувани са и две журналистки от "Новая газета", както и фотограф, осмелили се да отразят протестната акция.

Преди да бъдат задържани, демонстрантките издигнаха транспарант с надпис "Националната идея - феминизъм" и запалиха факли на една от кулите на Червения площад.

Руската полиция от своя страна реши да отбележи 8 март с поредица от празнични флашбомове, в които участват кинолози, сътрудници на конната полиция, на специалните подразделения и на Главната автомобилна инспекция, съобщи ТАСС.

В много региони полицаите подаряваха на жените цветя. На сайта на вътрешното министерство е поместен видеозапис, на който се вижда как полицейски коли с включени сигнални лампи са се подредили на площад, изписвайки "8 март". Идеята била на пътни полицаи.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини