От х:

Днес в x:

Космосът в новата колекция прет-а-порте на Chanel (видео)

Металните елементи и материи, които наподобяват нощното небе със звезди, които може би някога ще достигнем, са в унисон с епохата в която живеем, казва Карл Лагерфелд в интервю.

Модата е част от епохата. А част от модата в тази епоха е уникалният стил на Chanel, който този път виджаме да дефилира край космическа ракета, по подуим, който наподобява знака за безкрайност.

Това е колекцията прет-а-порте есен/зима 2017/2018, което на български звучи като конфекция. Е, в нашите представи конфекцията не е нещо, което свързваме с иглу или марсиански купол. Но в тази колекция откриваме космоса - темата, която Карл Лагерфелд е избрал. Много пъти вече се е случвало хората на изкуството, включително дизйнерите да са пророци на съвсем близкото бъдеще, а учените да откриват технолии, описани във фантастичните романи преди десетилетия. Отвъд естетиката на тази колекция, самият факт, че тя е прет-а-порте ни кара да предчувстваме, че космическите кораби ще са "серийно производство", а пътуванията до Марс ще са за широката публика. Да се готвим ли? Засега можем да си пожелаем по-скоро един от стилните тоалети, показани на шоуто.

Година след година, шоу след шоу, Карл Лагерфелд продължава да надминава себе си когато трябва да очарова публиката. Лагерфелд прекарал около шест месеца в осъществяването на тази своя космическа визия. Толкова отнело създаването на неземния сет. В края на шоуто ракетата излита под музиката на  "Rocket Man" на Елтън Джон.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини