От х:

Днес в x:

КЗП: Внимание с обявите за кредити в градска среда

Хората да бъдат особено внимателни с офертите за бързи заеми, особено когато те се отправят чрез обяви в градската среда, предупреждават Комисията за защита на потребителите (КЗП) и Българската национална телевизия (БНТ).

В такива случаи рискът за потребителите е по-голям, тъй като най-често тези обяви съдържат само един телефон, посочва председателят Димитър Маргаритов. И добавя: „Първото и най-важно нещо, което трябва да се установи, е дали зад този номер стои лицензирана финансова институция. Право да отпускат кредити в България имат само лицензираните от БНБ банки и небанкови финансови институции.”

Фирмата, на която попада екипът на БНТ при разработването на репортаж по темата, се оказва лицензирана. Съществува обаче риск понякога това да не е така.

„В случай че отсреща на телефона е мним банкер, сигнализираме полицията. Ако обаче се окаже – както в повечето случаи поне нашите проверки показват – че зад тези обяви стоят лицензирани финансови институции, потребителят трябва да концентрира вниманието си върху конкретните условия, които при посещение в офиса или в интернет ще му бъдат предоставени от този търговец”, коментира Маргаритов.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини