От х:

Днес в x:

Хасковлии: Заведенията в града са мръсни, но си плащат да не ги закачат

Над 90 на сто – 90.9 процента от гласувалите в анкетата на Haskovo.net „На ниво ли е хигиената в хасковските заведения за обществено хранене“ отговарят с „не“. Отговорът „Не, собствениците си плащат да не ги закачат“ са посочили 349 от гласувалите в допитването 384 читатели.

Едва 35 или 9.1 процента са предпочели отговора „Да. Няма как да не е на ниво, съсипват ги от проверки“.

Анкетата бе провокирана от случая със сниманата мишка във витрината на баничарница в центъра на Хасково. След публикациите закусвалнята бе проверена от инспектори на Агенцията по храните и затворена временно до отстраняване на откритите нередности. Заведението вече работи. Същевременно стана ясно, че в БАБХ не са получавали сигнали от граждани за това заведение.

Анкетата няма представителен характер, но поради ясно изразената категоричност на резултата може да се приеме, че той отразява в голяма степен обществените настроения в Хасково.

Haskovo.net  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    Ха
    Хасковлия
    52 -3
    07:55, 7 мар 2017
    Служителите във въпросната баничарница са нагли лъжци.Веднъж си взех уж топли банички за вкъщи, като продавачката гарантираше , че са произведени рано заран, но като ги опитахме в къщи бяха твърди като подметки. Оттогава не купувам нищо от тях и ви призовавам всички да ги бойкотираме, заради наглостта и алчността им !
  • 2
    Гр
    Гражданин
    46 -2
    08:40, 7 мар 2017
    Навсякъде е така. Дюнерите задължително нарязват вчерашното печено в новите порции. Даже ги глобяват в една верига ако не им излезе или им остане.Баничките се претоплят задължително.Готвените се преработват в супи , кюфтета със сос или по чирпански. Това са си стари Балкантуристки трикове , които и до днес си се ползват. В баничарниците масово се ползва мас от прасетата по коледа .Които си претопи сланината продава мас , които не - сланината по месокомбинатите покрая на града.Сиренето е на една местна марка от палмова мазнина.маргарин вместо масло и т.н и т.н. Стари брашна за закуските с мая щото баница с лошо брашно не можеш да разточиш.......
  • 3
    Мм
    ммдааа
    52 -1
    09:18, 7 мар 2017
    и като ги глобиха какво?... Един ден бяха затворени и веднага пак отвориха. За един ден могат ли да се изчистят мишките и да се изпълнят предписанията? Агенцията направи ли им втора проверка за да установи дали са изпълнени предписанията и имат право да отварят? После като тръгне някоя зараза пак няма да има виновен
  • 4
    Ha
    hask
    6 -19
    09:52, 7 мар 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 5
    Ма
    МАНГО
    44 0
    09:53, 7 мар 2017
    Ами като ви е мръсно - не им давайте парите си!
    Научете съзнанието си да си дава парите за-по качественото, пък ако ще и по-рядко да е.
    Стимулирайте търговци и производители които влагат в качество и обслужване, а не хора с комунистически манталитет и начин на мислене.
    Ама пусто мислене - не е лесна тази дейност! :-)
    • Не
      Незапознат
      5 -1
      20:04, 7 мар 2017
      Не е виновно мисленето.Едва ли има някой който да не знае кое е хубаво.Тук опира до доходи.Качественото струва пари.Но и това при нас не е гаранция.Ще ти вземат повече за нещо на което е сменено само названието на етикета.Какво например ще кажете за стандарта''Стара Планина''?Заслужава ли си цената за предлаганото качество?
  • 6
    Пс
    психотерапевт
    37 0
    09:57, 7 мар 2017
    И като отвориха та какво стана ,вчера минавах през там и гледам една баба продавачка с ехидна усмивка и чака ама никой не купува,жалки алчни собственици.Видовден ли е това?
  • 7
    Ха
    Хасково
    36 0
    10:08, 7 мар 2017
    Контрол няма. Ясно е. Затова не купувайте,. Хеи, меи.. Никой не го е грижа
  • 8
    До
    До НЕЗНАЕЩИТЕ
    10 -4
    10:23, 7 мар 2017
    Нека първо коментиращите да се запознаят точно кои контролни органи трябва да контролират и по-точно какво в обектите за хранене. ХЕИ одавна не съществува, а РЗИ чиито функции са много по-различни от тези на ХЕИ...
    • Фу
      Функционалтака
      12 0
      10:54, 7 мар 2017
      И какви са му функциите? Да не са денонощна дегустация, по домовете, с материали на клиента?
    • До
      До знаеща
      6 0
      17:49, 7 мар 2017
      Изобщо не е важно,че именованието на службата е сменена,а от там и абривиатурата.Просто масово хората са си свикнали с ХЕЙ,не измествай фокуса.Има ли значение ХЕЙ или РЗИ?Все тая е,факт е мръсотията и абсолютното безхаберие на служби и служители,получаващи заплати от нашите пари,абсолютен паразитизъм.Стоят и си карат на самотек,смучат пари от българския данъкоплатец,мислят се за недосегаеми,защото там ги е нагласил тати,мама...Защо да си развалят рахата,ами няма вечни са,все им е тая!
  • 9
    Гр
    гражданин
    29 -3
    10:28, 7 мар 2017
    Какво лъжете бе тая баничарница не е затворена изобщо няма ли някой да заработи по този въпрос да ядем закуски лазени от мишки затворете я веднага !
  • 10
    По
    погнусен
    33 -1
    10:45, 7 мар 2017
    А как пък никой не видя как се взимат пари и със същите мръсни ръце се пипат питките за дюнерите. Отврат
  • 11
    До
    до ФУНКЦИОНАЛТАКА
    10 0
    13:09, 7 мар 2017
    РЗИ въобще не се занимава с контрол на хранителни обекти ......., а единствено с изрядността на личните здравни книжки на хората работещи в тях
  • 12
    Ку
    Кухата Лила
    14 0
    17:15, 7 мар 2017
    Просто не купувайте от мишкарница манолов.
Последни новини