От х:

Днес в x:

Двама управители на заведения със солени глоби заради пушачи

5 акта съставиха проверяващите от така наречената „Никотинова полиция“ към Регионалната здравна инспекция в Хасково през миналия месец. Две от глобите са на управители на заведения – на кафене в Хасково и бистро в Димитровград. И в двата случая е имало издадени предписания, че в заведенията на закрито е забранено тютюнопушенето, но въпреки това вътре имало нарушители. Заради това управителите ще отнесат санкции от минимум 500 лв. При двете проверки инспекторите са действали по сигнал от граждани. В бригадирския град е имало още един сигнал за нарушения в друго бистро, но той се оказал неоснователен.

Останалите 3 акта, съставени през февруари, са на клиенти, хванати да пушат в кафене в Свиленград. В този случай инспекторите също действали по сигнал от граждани. Проверяващите влезли в заведението и заварили пушачи по масите. За по-голяма сигурност излезли навън за да повикат подкрепление от униформени полицаи, които да им съдействат. Така клиентите останали с впечатление, че инспекторите са си тръгнали и продължили да пушат необезпокоявано. При завръщането на инспекторите обаче са изловени трима нарушители, които ще отнесат глоби от 300 до 500 лева.

През миналия месец от РЗИ са осъществила общо 247 проверки като 46 от тях са в заведения за обществено хранене, 20 в лечебни заведения и 181 в други нехранителни обекти.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Бр
    Бреййй
    38 -3
    22:20, 6 мар 2017
    Влезте във фейсбук страниците на всички заведения които имат и ще видите , че навсякъде се пуши !
    На 3.03 заведох детето си на бившия мадлен посред бял ден всички вътре налапа ли цигарите , аз не искам детето ми да яде а те да му димят
  • 2
    Ха
    Хасковлия
    23 -1
    07:58, 7 мар 2017
    В почти всички заведения в Хасково не се спазва забраната за тютюнопушене, като вина за липсата на контрол е в ХЕИ Хасково и т.н. никотиновва олиция, която действа само по сигнали. А като няма сигнали - какво ? Седят и си дремят по бюрата, вместо да правят проверки постоянно в града ! Чиновници !!!
    • Ха
      Хасковлия
      1 0
      02:06, 9 мар 2017
      Единствено в пицария "УНО ПЮ " никога не се е пушело !
      Браво Цвети не , че не може да си плати и клиентите да пушат !
      Единственното заведение където можеш да отидеш с децата и докато вечерят да не бъдът укадени .
  • 3
    Ав
    Автор
    15 -1
    08:24, 7 мар 2017
    Ако имаха желание,за ден щяха да хванат повече отколото хващат за цяла година. Аз не съм седнал на заведение/кафене в което да не се пуши. Това с залавянето на 2-3 заведения в нарушение на месец е за замазване на очите на някой който живее в пещера. Симулация че системата ни работи успешно.
Последни новини