От х:

Днес в x:

КЗП провери „Боровец” след инцидента с дете

Комисията за защита на потребителите (КЗП) извърши проверка в ски курорта Боровец заради инцидент, при който дете падна от лифт.

Проверката потвърди, че са налице в близост до касите и на контролните пунктове задължителните информационни табла с инструкции за безопасно поведение на пистите, както и необходимите маркировки и указателни табели по протежението им, съобщиха от Комисията. Поставени са и съоръжения за обезопасяване там, където е необходимо. 

Независимо от това, че КЗП извършва регулярни инспекции, вчера след като беше оповестено за инцидента, екип на контролния орган незабавно започна проверка относно безопасността на пистите и информационната обезпеченост на потребителите, се казва в съобщението.

Всичките 22 писти в к.к. "Боровец" са категоризирани съгласно изискванията на Наредбата за обезопасяването и информационната обезпеченост на скипистите в България и за определяне на правилата за безопасност върху територията на скипистите и скизоните и за организацията на работата на скипатрулите.

КЗП призовава гражданите да спазват стриктно указанията на информационните табели и да бъдат с повишено внимание, защото при покачването на температурите снегът става по-мек и рисковете са по-големи.

От "Пирогов" съобщиха тази сутрин, че падналото от лифта дете вече е в стабилно състояние. Вчера то е било оперирано по спешност, а през нощта не е имало никакви оплаквания.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини