От х:

Днес в x:

Левски обърна ЦСКА-София в дербито

Отборът на Левски победи с 2:1 ЦСКА-София в дербито на 23-ия кръг на Първа професионална лига, което се изигра на националния стадион "Васил Левски" пред 22 000 души.

"Сините" губеха с 0:1 до 70-ата минута, но с щурм в края стигнаха до ценния успех. Те могат да благодарят на стража си Николай Кръстев, който с няколко изключителни намеси отчая нападателите на ЦСКА-София.

Двубоят започна по мечтан начин за символичните гости, които откриха резултата още в 5-ата минута. След грешка на играчите на Левски, защитникът Станислав Манолев отне топката, напредна и центрира в наказателното поле на Левски. Там Арсенио Нунеш овладя топката и с много хубав диагонален удар я изпрати във вратата на Николай Кръстев. 

Мачът продължи с доминация на ЦСКА-София, като нападателите в "червено" се скъсваха да пропускат.

Грешка на вратаря Георги Китанов в 70-ата минута позволи на "сините" да стигнат до изравнително попадение. Тогава стражът фаулира безсмислено Давид Яблонски в наказатателното поле и капитанът Роман Прохазка вкара за 1:1.

Това даде импулс в играта на "сините", които малко по-късно стигнаха и победен гол. След центриране в наказателното поле над всички се извиси Яблонски, който с глава прати топката в мрежата зад Китанов за 2:1. Контузия на Каранга от ЦСКА в края остави отбора с човек по-малко, което не им позволи да осъществят финален щурм  и така Левски стигна до трите точки, като се утвърди на второто място с 48 точки, докато "червените" останаха трети с 42.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Li
    LISKA
    2 0
    18:57, 4 мар 2017
    ЛЕВСКИ е отбора на комунистическата „ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ”, същата „Д.С.”, която създаде ЛАГЕРИТЕ на СМЪРТА „тип Белене” . # България е „член” на ЕВРОСЪЮЗА, кому е нужен ЛЕВСКИ ? # ЦСКА е отбора на комунистическия „Варшавски Договор”, същия „В. Д.”, който удави в кръв „Пражката пролет” . # България е член на НАТО, кому е нужен ЦСКА ? # 3 000 000 българи избягаха от настоящите управници - комунистическите ЛЪЖЕдемократи и техните символи ЦСКА и Левски. # Трябва ли отново с кървави народни пари да продължаваме да реанимираме тези две комунистически изчадия ? ? ?
Последни новини