От х:

Днес в x:

MWC 2017: Инстинктивната кола на Peugeot (видео)

На световния мобилен конгрес в Барселона колите са дошли като от бъдещето. Peugeot показва една "инстиктивна" кола - концепта си Peugeot Instinct.

Peugeot Instinct със сигурност е добре изглеждащ автомобил и дизайна на интериора му изглежда изключително чист и интуитивен. Но подобно на много други концепции на свързани автомобили, в основата е идеята за автономна, самоуправляваща се кола, която интелигентно разговаря с всички други устройства (каквато е концепцията за смарт къща). Това е нещо, което е въпрос на близко бъдеще, и което повечето потребители трудно могат да си представят.

За разлика от предишните концептуални модели, Peugeot Instinct е проектиран отвътре навън. Идеята е, че шофьорите ще могат да избират колко контрол искат да отстъпят на колата - има два самостоятелни режима на шофиране и два активни режима - и доколко колата, от своя страна, ще бъде в състояние да коригира шофирането въз основа на данните от свързаните устройства. Колата е проектиранa да се интегрира с платформата за интернет на нещата Artik IoT  на Samsung. Ако сте имали тежка тренировка със своя SmartWatch, например, Peugeot Instinct  може автоматично да ревключи на "автономен мек" режим, за да ви позволи да се отпуснете.

Интериорният дизайн е изчистен и предвиден да дава възможност за почивка и комфорт. Виждаме една по-минималистичната версия на I-Cockpit, който Peugeot анонсира през 2010 г. Воланът и педалът на газта са прибиращи се, централната конзола се състои от голям екран и  "i-Device" за интериорни настройки и за превключване между режимите на шофиране. Четирите седалки са изработени от 3D мрежа, коятосе адаптира към контурите на тялото на пътника.

Екстериорът е комбинация от остри ъгли и извивки.  Peugeot Instinct  е с приблизително същия размер като Peugeot 308. 

Peugeot Instinct ще направи своя официален дебют на автомобилното изложение в Женева следващия месец. Все пак Peugeot казват, че технологията в колата вероятно няма да влезе в серийно производство преди 2025 г.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини