От х:

Днес в x:

Смърт коси руските дипломати

Конспиролозите в социалните мрежи търсят закономерност между внезапната смърт на представителя на Русия в ООН Виталий Чуркин и поредицата починали от началото на ноември 6 високопоставени руски дипломати.

Американският медиапроект Axios отбелязва, че смъртта на 64 годишния Чуркин „не само не е обяснена“, но е „удивително сходна“ с кончината на руския посланик в Индия Александър Кадакин (67 г.) на 27 януари, на консула на Русия в Атина Андрей Маланин (55 г.) на 9 януари и на руския дипломат в Ню Йорк Сергей Кривов (63 г.) в изборния ден за американски президент на 8 ноември. Длъжността на Кривов не е точно известна, но се предполага, че той се е занимавал със защитата на руското консулство срещу подслушване от страна на американските спецслужби.

Междувременно други двама руски дипломати намират смъртта си при по-очевидни обстоятелства: руският посланик в Турция Андрей Карлов бе убит на 19 декември на фотоизложба в Анкара, а Пьотр Польщиков бе застрелян в квартирата си в Москва.

В допълнение, на 26 декември е намерен мъртъв на задната седалка на своя автомобил високопоставеният служител на КГБ Олег Еровинкин, заподозрян, че е помогнал на британски разузнавач по съставянето на досие на Доналд Тръмп. Еровинкин е бил и помощник на шефа на „Роснефт“ - бившият вицепремиер на Русия Игор Сечин.

Източник: Independent

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини