От х:

Днес в x:

Пет родопски общини с план за намаляване на вредните емисии до 2020г

 Общините Златоград, Неделино, Рудозем и Чепеларе ще получат сертификат за Система за управление на енергията съгласно ISO 50001:2011. Той е международен стандарт и има за цел да доведе до намаляване на емисиите на парникови газове и други свързани въздействия върху околната среда. Като допълнителен ефект ще доведе и до намаляване на енергийните разходи чрез систематично управление на енергията.

Такъв сертификат получи и Община Брацигово , която заедно с четирите родопски общини са в проект за намаляване на емисиите на въглероден диоксид CO2 на територията на съответната община с най-малко 20% до 2020 год.

Всички пет общини, участващи в проекта - Брацигово, Неделино, Златоград, Чепеларе и Рудозем, имат разработени общински планове за действие за устойчива енергия (ПДУЕ) до 2020 г. със съдействието на Европейски център за качество и Асоциацията на родопски общини. Тези стратегически документи са в съответствие с изискванията на „Конвента на кметовете“. В тези пет общини бяха внедрени и системи за управление на енергията съгласно изискванията на ISO 50001:2011.    

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини