От х:

Днес в x:

ЦИК заличи четирима мераклии за депутати

ЦИК заличи регистрацията на четирима кандидати за народни представители, заради двойното им гражданство. Решението е взето след проверка от агенция ГРАО, съобщава БТА.

Заличените регистрации са на Веселина Янкова Котавова, кандидат в 21 избирателен район – Сливен на партия "Българско национално обединение"; Денислав Валериев Орлов, кандидат в Девети изборен район - Кърджали, предложен от коалиция "АБВ-Движение 21"; Стоянка Илиева Бакопулу, кандидат за народен представител в 15-ти район - Плевен, предложена от коалиция "КОЙ - Българската левица и Зелена партия", както и Михаил Пламенов Косев, кандидат 16-ти изборен район - Пловдив, предложен от коалиция "Движение за България".

С друго свое решение ЦИК заличи регистрацията на Сийка Чудомирова Найденова, кандидат от Девети изборен район - Кърджали, предложена от коалиция "КОЙ - Българската левица и Зелена партия. Проверка от "Информационно обслужване" АД е показала, че тя вече се е регистрирала като кандидат депутат в други два изборни района.

Съгласно Изборния кодекс кандидат за народен представител може да бъде предложен за регистриране само от една партия или коалиция най-много в два многомандатни изборни района. В случай, че той бъде регистриран в повече от два района, за действителни се приемат  първите две по време регистрации.

За седем лица, кандидати за депутати, проверка на ГРАО е установила, че към 26 март 2017 г. не навършват 21 години. От извършена служебна проверка в Интернет страниците на РИК е установено, че регистрацията на тези лица е заличена с решение на съответната районна избирателна комисия.
 

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини