От х:

Днес в x:

НАП разкри фиктивен износ на 9 т брашно за Гърция

Звеното "Фискален контрол" в НАП пресече опит за фиктивен износ на 9 тона брашно за Гърция. При проверка на камион, превозващ брашното, фискалните инспектори са установили, че има несъответствие между количеството на стоката, натоварена в автомобила, и посоченото във фактурата и другите придружаващи документи, съобщиха от НАП.

Оказало се, че по документи в камиона трябвало да има 9 тона брашно, а на практика товарът бил едва 50 кг. Служителите от фискален контрол продължават работата си по доизясняване на случая.

Фиктивният износ е една от най-често срещаните схеми за измами с ДДС. При нея търговец изнася стоката само "по документи", като в същото време ползва данъчен кредит. Междувременно продуктите се реализират на вътрешния пазар, обикновено без платежни документи и в хазната не се внасят дължимите данъци.

От началото на 2017 г. фискалните агенти на НАП са извършили 35 000 проверки на транспортни средства, като на 9900 са поставени технически средства за контрол.

В резултат на извършените контролни действия са наложени 254 обезпечения, за да се избегне отклонение от облагане, допълват от НАП.
 

Източник: http://www.dnes.bg

Коментари в сайта

Последни новини