От х:

Днес в x:

Съвет към МС ще ни готви за 4-ата индустриална революция

Националния икономически съвет към МС ще създаде работна група за формиране на Стратегия за участието на България в четвъртата индустриална революция.

В 10-дневен срок членовете на Съвета трябва да изпратят до секретаря му предложения за участници в състава на работната група, съобщиха от Министерството на икономиката. 

Членовете на Съвета, на заседанието си на 24 февруари, са решили също да бъде направен преглед на администрираните от съответните министерства регулативни режими с оглед редуцирането или облекчаването им.

Освен това те трябва да предоставят становищата си по предложения от Асоциацията на индустриалния капитал в България проект на Постановление на Министерския съвет за изменение на Наредбата за структурата и организацията на работната заплата, приета с постановление на МС от 2007 г.
4-те революции 

Първа индустриална революция (също промишлена революция) е периодът на преход от предимно аграрна икономика към индустриално производство, в резултат на което аграрното общество става индустриално. Тя обхваща втората половина на 18 век и началото на 19 век (1750 - 1850). Характерни черти на прехода са стремителният ръст на производителните сили на базата на крупна машинна индустрия и утвърждаването на капитализма като господстваща икономическа система в световен план. 

Втора индустриална революция (също технологична революция) се нарича трансформацията на световната индустрия в периода между втората половина на XIX и началото на XX век. За нейно начало се счита внедряването на бесемеровия процес за получаване на стомана през 1860-те, а за кулминационна точка – разпространението на конвейерните линии и масово производство.

Трета индустриална революция Промишлеността се дигитализира. Това  промени не само бизнеса, но и много други неща. Много забележителни технологии се срещат: умен софтуер, нови материали, по-сръчни роботи, нови процеси (заслужава внимание триизмерното принтиране) и цял набор от базирани в интернет услуги. Цената на производството на по-малки партиди от по-широк и разнообразен кръг стоки, всяка от които да задоволява прищевките на индивидуалния потребител, обаче намалява. 

Четвърта индустриална революция надгражда върху основите на цифровата революция и съчетава множество технологии, които водят до безпрецедентни промени в икономиката, обществото и отделния индивид.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини