От х:

Днес в x:

Bitcoin достигна абсолютно рекордни високи стойности

Bitcoin е термин, често чуваме, а сега е отново в заглавията, защото виртуалната валута отбеляза абсолютен рекорд.

През 2014 г., Вашингтон пост установи, че само 24% от американската общественост е бил наясно какво представлява Bitcoin. останалите три четвърти от страната не са имали идея. Но сега може да започнат да се обръщат внимание, тъй като криптовалутата достигна най-най-високата си стойност.

Bitcoin е въведена през 2008 г. от анонимна група програмисти под името Satoshi Nakamoto и в крайна сметка стана достъпна за обществеността през 2009 г. като софтуер с отворен код. За разлика от другите онлайн платежни услуги като PayPal и Venmo, Bitcoin е peer-to-peer мрежа, която свързва директно двама потребители без участието на посредник. Криптографската виртуална валута е напълно децентрализирана от всякакво външно влияние, а всички сделки с валута се отчитат през blockchain..

Докато Bitcoin е напълно анонимна, на blockchain всички налични сделки са публични. Поради това, теоретично, ако знаете времето и датата на дадена сделка, може да сте в състояние съвпаднете онлайн адреса на някого с неговата идентичност. От друга страна, всички сделки, извършени през Bitcoin са криптирани с военно ниво криптография, което гарантира, че всички сделки са сигурни. Изпращането и получаването на биткоини е толкова лесно, колкото изпращането на електронна поща, но означава ли това, че си струва?

Bitcoin стигна далеч, но отбеляза съществен спад на цените през 2013 г. Оттогава Bitcoin се стабилизира около маржин 250 $, а повечето експерти вярваха, че е обречен. Въпреки това, сега изглежда се върна към относително стабилен ръст спрямо миналата година. По това време миналата година Bitcoin бе на стойност 367 $, и с постоянно покачване сега е около 1180 $ (1,177.34). Много се спекулира с причината за неотдавнашната тенденция - от Конгреса, до WallStreet и чистия късмет

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини