От х:

Днес в x:

Над сто и деветдесет ученици от Езиковата гимназия мерят знания на Националното състезание „Четящо кенгуру”

Изображение 1 от 2

    Младите полиглоти от Езикова гимназия „Христо Ботев” демонстрират своите знания и по български език на състезание „Четящо кенгуру”

    Разбирането и осмислянето на  непознати текстове от различни сфери на общуване кара младите хора да докажат своята четивна грамотност и да опровергаят мнението, че не могат да възприемат правилно информацията от различни текстове.

    Възпитаниците на  Езикова гимнзия „Христо Ботев“ са изключително  мотивирани за  победа, защото това е още една възможност за проверка на знанията и уменията им. Доказателство за интереса към проявата, са многобройните участници, които заявиха претенции за победа. Над сто и деветдесет ученици от осми до дванадесети клас решиха да покажат какво знаят и могат, включвайки се в инициативата.

     "ЧЕТЯЩО КЕНГУРУ" е състезание по БЪЛГАРСКИ ЕЗИК за ученици от трети до дванадесети клас, разделени в пет възрастови групи, а продължителността на състезанието е 75 минути. Форматът е прочит на текст и въпроси към него, като всеки въпрос е с избираеми отговори, от които само един е верният. Състезанието се провежда в два кръга – училищен и национален, а най-добре представилите се  от националния кръг ще бъдат поканени на официална церемония, на която ще бъдат връчени грамоти и предметни награди.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини