От х:

Днес в x:

ГЕРБ с протестна декларация срещу смяната на председателя на Общинския съвет Славка Каменова

ДЕКЛАРАЦИЯ

от Общинското ръководство на ПП ГЕРБ - Смолян

По повод безпрецедентната и безпринципна смяна на председателя на Общинския съвет в Смолян Славка Каменова.

Общинското ръководство на ГЕРБ определя като недопустимо искането на групата КРОС в Общинския съвет за предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на Общинския съвет Славка Каменова. Най-силният и единствено важният аргумент е, че то е незаконосъобразно.
В чл. 24 от ЗМСМА ясно са посочени условията, при които би следвало да стане това.

„Чл. 24 (3) Правомощията на председателя на общинския съвет се прекратяват предсрочно при:

1. подаване на оставка;

2. трайна невъзможност или системно неизпълнение на задълженията си като председател за повече от три месеца с решение на общинския съвет, взето по реда на ал. 1;

3. (нова - ДВ, бр. 42 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 97 от 2010 г., в сила от 10.12.2010 г.) влизане в сила на акт, с който е установен конфликт на интереси по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси“.

Необоримите факти са следните:

  1. Г-жа Каменова не е депозирала оставка

  2. До този момент, считано от месец ноември 2011 г., откак е встъпила в длъжност, г-жа Каменова няма нито едно отсъствие от заседание, при положение че за този период са проведени 22 заседания. Няма нито едно провалено заседание по нейна вина или тя да е станала причина за това.

  3. Няма влязъл в сила акт, с който е установен конфликт на интереси по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Няма и подаден сигнал срещу нея за това.

Важно е членовете и симпатизантите на ГЕРБ да знаят, че решението за прекратяване на правомощията на г-жа Каменова бе взето с решаващите два гласа на съветниците адв. Филип Топов и Димитър Николов.

След като процедурата по прекратяване е незаконосъобразна, това прави незаконосъобразен и изборът на нов председател, поради което групата на ГЕРБ напусна заседанието непосредствено преди да стартира процедурата за избор на следващ председател.

Трима от съветниците на ГЕРБ – адв. Филип Топов, Димитър Николов и Данчо Киряков, избраха да останат в залата и да участват в тайното гласуване за избор на нов председател, въпреки че ГЕРБ не подаде кандидатура и напусна залата. А причината за това е опорочената процедура и незаконното прекратяване на правомощията на настоящия председател, което подлежи на обжалване.

Номинираните за председател на ОбС бяха двама – Димитър Кръстанов (БСП) и Валентин Кюлхански (КРОС).

Не е за подценяване още един факт, че ръководителят на групата КРОС Кирил Хаджихристев номинира за председател Валентин Кюлхански, но при гласуването той събра нула гласа.
В подкрепа на Димитър Кръстанов са гласували 15 съветника и един е пуснал празна бюлетина. Димитър Кръстанов е избран с 15 гласа, с участие в гласуването и на тримата съветника от ГЕРБ.

Подкрепата за ляв кандидат от избрани с десни гласове съветници за нас означава абсолютно предателство спрямо избирателите. Означава също, че е премината чертата на допустимо и недопустимо във взаимоотношенията между избирател и избран.

Поради всичко това общинското ръководство на ПП ГЕРБ призовава публично Филип Топов, Димитър Николов и Данчо Киряков да напуснат не само групата, а и Общинския съвет. Това ще бъде достоен техен морален акт, с който да овакантят местата си на следващите в листата. Целта е да се възстанови справедливото легитимно представяне на доверието, дадено от членовете и симпатизантите за листата на ГЕРБ в местния парламент. Още повече, че през 2015 г. никой от тримата не е събрал преференции, достатъчни за да влезе самостоятелно в Общинския съвет. Ще бъде абсолютно неморално да останат като независими общински съветници.

Днес и маските на КРОС паднаха окончателно. Със сценария, който подготвиха и реализираха в полза на левицата, се доказа без съмнение, че КРОС е сателит на БСП в местния парламент на Смолян.

гр. Смолян, 27.02.2017 г.

Общинско ръководство на ПП ГЕРБ – Смолян

Д-р Даниела Дариткова

Петя Пампорова

Денислав Костов

Димитрина Павлова

Марин Захариев

Ефрем Велинов

Венера Аръчкова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    До
    добър приятел
    8 0
    20:29, 27 фев 2017
    Браво, филипе настана време, за разплата с алкохолика. Дано след изборите, където ГЕРБ ще останат трети не само в областта, ами и в град Смолян, бате Бойко се сети да потърси отговорност от виновника и придворните ми глашатай. Ясно е, че ще има дело в административния и ще падне голям смях, със самоотводи и отводи на съдии, Цирка ще е поне до нова година.
  • 2
    На
    наблюдател
    3 0
    22:28, 27 фев 2017
    Абе тия от Герб какво, организират ли се? Прави ми впечетление че материала за декларацията на Герб е прочетен повече пъти от разказа за скандала ?! Какво става тука? Разбрали, неразбрали, организират се ******* *****!
  • 3
    Ед
    Еднa бългaркa
    8 -2
    22:56, 27 фев 2017
    Брaво нa тези съветници от ГЕРБ!
    Некa винaги дa имa тaкивa кaчествени и мислещи хорa .
  • 4
    Ро
    Родопчанка
    7 0
    09:32, 28 фев 2017
    Статуквото на ГЕРБ се пропуква и ще остане в миналото, както стана с НДСВ. Политическите назначения и ходатайстване на хора за заетите от тях постове отминава.
    Оценяваха се, не по знанията и възможностите, а по това в коя партия членуваш и дали си гербер. Личните качества на дадена личност започват да вземат приоритет на членствените политически правоотношения.
    • Ро
      Родопчанка
      4 -2
      21:16, 28 фев 2017
      Всеки един от тези съветници са хора с авторитет,професионалисти,здраво мислещи и качествени!Те не са предатели,а техния избор е за ерудирани,можещи и доказали се личности!
Последни новини