От х:

Днес в x:

Вицегубернаторът на Санкт Петербург идва за честванията на 3 март в Пловдив

Изображение 1 от 3

    Областният управител Здравко Димитров се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация у нас Анатолий Анатолиевич Макаров, съобщиха от пресцентъра на Областната управа в Пловдив. Сред темите на разговор са били и двустранните отношения в областите от взаимоизгоден интерес като икономика, образование, наука и култура. Общото мнението - на лице е възможност за активизиране на диалога в тези сфери и възможностите за по-добро двустранно партньорство.

    Анатолий Макаров е подчертал, че е много радостен от активния диалог, който в последните години се осъществява между Пловдивска област и Санкт Петербург и от добрите партньорски връзки, активизирани благодарение на Здравко Димитров и вицегубернатора на Санкт Петербург Сергей Николаевич Мовчан. Само след няколко дни Мовчан ще пристигне в Пловдив по повод честванията на Националния празник на България 3 март.

    Здравко Димитров и Анатолий Макаров са обсъдили и възможностите за съвместно отбелязване на 50 години от създаването на първото българо-руско предприятие в Коми. По този повод в Коми се подготвят големи тържества в края на месец септември и областният управител Димитров е предложил да се направи реципрочно честване и в Пловдивска област, защото много хора в областта са свързали голяма част от трудовата си дейност с това предприятие. Двамата са обсъдили също така и възможностите за културен обмен между двете държави във връзка с домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата`2019, както и за обучение на български студенти в Русия.

    Източник: asenovgrad.net

    Коментари в сайта

    Последни новини