От х:

Днес в x:

„Идеалфешън“ООД на Себахатин Гьокче е сред призьорите на седмите Годишни награди по безопасност и здраве при работа

Изображение 1 от 2

    Шивашкото предприятие „Идеалфешън“ ООД беше сред отличените по време на церемонията по раздаването на Годишните национални награди по безопасност и здраве при работа – 2016 г. Те се организират за седми път от фондация „Център за безопасност и здраве при работа“.

    За усилията си да осигуряват безопасност и здраве при работа за своите работници и служители на церемонията бяха отличени 22 фирми, разделени в по три групи - според икономическата дейност, в която работят, и според големината си, както и за най-много инвестирани средства в условия на труд.

    Представителката на едно от наградените предприятия - Боряна Паскалева, благодари за повечето и по-качествени проверки в строителството, извършени от инспекторите по труда, тъй като той помага на работодателите да подобряват условията на труд.

    Инж. Георги Милчин обеща призьорите все пак да бъдат проверявани по-рядко и така потвърди усилията на ИА ГИТ на базата на анализи на резултатите от контролната дейност, тя да бъде насочена към най-проблемните предприятия.

    За идеята си да изготвя оценка на риска на труднодостъпни места с дрон инж. Красимир Тодоров от Разград бе отличен като най-иновативен специалист по безопасност и здраве при работа за 2016. Две ученички – шестокласничката Кристина Копаранова от Стара Загора, и седмокласничката Екатерина Шолева от Елин Пелин бяха отличени за своите стихотворения, посветени на безопасността и здравето при работа. „Безопасно работи и за миг не се чуди, твоите деца те чакат у дома“, апелира Кристина. „С наколенки, каска из града летя и уча на това другите деца“, твърди в своето стихотворение Екатерина.

    Конкурсът "Годишни национални награди по безопасност и здраве при работа" по традиция се подкрепя от Главна инспекция по труда, която стои зад всички инициативи, свързани с подобряване условията за работещите в България. Целта на организаторите е чрез поощряване и популяризиране на добрите практики в областта на безопасните условия на труд българските работодатели да се стимулират да влагат повече усилия и средства в опазването на  здравето и живота на своите работници.

    Повече информация за събитието и за наградените ще бъдат публикувани на сайта на фондация „Център за безопасност и здраве при работа“ http://fcbzr.org/.

    .

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини