От х:

Днес в x:

Гугъл създаде инструмент за борба с троловете

Компанията Гугъл обяви пускането на инструмента "Перспектива" (Perspective), основан на изкуствения интелект.

Инструментът ще помага на медиите автоматично да модерират онлайн коментарите, като блокират съдържащите омраза послания, предаде Франс прес, цитирана от БТА. 

Безплатно предлаганият интерфейс ще позволява на редакторите да създават програми за оценка на "токсичността" на посланията във форумите им и да регулират по желание допустимия праг преди публикуването им.

"Перспектива" се тества с редица медии като вестниците "Ню Йорк таймс" и "Гардиън" и сайта Уикипедия, с машинно обучение с послания, за които човешките модератори смятат, че съдържат омраза или не са по темата. 

Целта е да се улесни работата на модераторските екипи, които често пъти са затрупани от поток съдържащи омраза коментари, възпрепятстващи дискусиите. Това накара много вестници да закрият коментарите към статиите си.

Софтуерът е наличен за медиите, които членуват в инициативата "Диджитъл нюз" на Гугъл и за социалните мрежи като ЮТюб, Туитър и Фейсбук. 

Алгоритъмът на "Перспектива" ще позволи посланията да се филтрират много по-бързо, отколкото успяват човешките екипи.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Яя
    яяяя
    1 -3
    11:02, 25 фев 2017
    цензурата се нарича борба с тролове. Да ви се пикая на чифутската демокрация
  • 2
    Ол
    Олег
    0 0
    12:49, 2 мар 2017
    А когато се появят сто души в един сайт, които са убедени, че въздуха се пие , а водата се диша и никакви аргументи в противното не искат да приемат на това как му викаш? Пълно е с хора, които си нямат понятие от света и не искат да си имат, но са убедени в правотата си. Има хора, които смятат например, че замърсяването на въздуха не се влияе от транспорта, ами от ръсенето с пясък през зимата. Това не са тролове ами тролщина!
Последни новини