От х:

Днес в x:

Очакват над 10 000 зрители на офроуд надпреварата, идват зрители от Турция

Над 10 000 зрители очакват тази година организаторите на най-голямото състезание по екстремни спортове, което ще се проведе в Кърджали от 3 до 5 март Кърджали офроуд фест. Това е най-посещаваната офроуд надпревара в страната. Провежда се от четири години. По данни на полицията за миналата година публиката е наброявала 10 000 зрители. Тази година се очакват и зрители от Турция.

Всичко това е възможно заради безкористната подкрепа на община Кърджали и лично на кмета инж.Хасан Азис, сподели в ефира на Радио Кърджали промоутърът на състезанието Тодор Христов.Той цитира думите на градоначалника,че това ще са дни, когато няма да се говори за политика.

Общо 70 джипа, 20 АТВ-та и 20 мотоциклета ще участват в надпреварата. Трасето е във Водното огледало и е с повишена трудност. Основно екипажите са от България. Те са 45 на брой. Има и 14 от Гърция, 8  от Турция, 3 от Румъния и 1 от Португалия. От Кърджали участниците с джипове са трима. Има и двама от Джебел. Четирима са мотоциклетистите от областта.

Прави впечатление участието на дама от Гърция като пилот и на съпруга й като навигатор.

Според Христов състезанието е добра реклама за града ни.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини