От х:

Днес в x:

Президентът Тръмп и холивудски звезди в Хасково за фашинга на Езиковата

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп и много холивудски звезди „посетиха“ Хасково за фашинга на Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“.

    По традиция учениците, влезли в ролята на различни холивудски звезди и филмови герои, се събраха пред театър „Иван Димов“. Сред тях беше Магьосникът от Оз, под маската на който беше десетокласникът Димитър Димитров. Докато стигне точно до този образ, гимназистът минал през няколко идеи, но присърце му дошла ролята на Франк Морган във филма. Подготовката за празника ми отне точно 10 минути, защото трябваше от репетиция да дойда направо тук, обясни Митко, който е част от театралната школа към Младежкия център.

    Негова съученичка пък се беше облякла като Клеопатра. „Избрах да имитирам нея, защото ме впечатли с красота и сила“, каза Сехер Галиб. Облечени като холивудски звезди, учениците се събраха за обща снимка и се отправиха към площад „Атлантически“. Под звуците на Духовия оркестър и танц на мажоретния състав шествието поведоха новоизбраните принц и принцеса на Езиковата Димитър Василев и Анета Манолова от 11б клас. Главната улица на Хасково беше огласена с викове и скандиране „ГПЧЕ“.

    Стигайки до площада, където ги очакваха множество мотористи, се появи и ученик, облечен като американския президент Доналд Тръмп, който се превърна в гвоздея на празника. Той излезе от лъскав бял джип БМВ с табела USA president и беше придружаван от няколко охранители. Досущ като бизнес магната, той поздрави тълпата и се качи отново в луксозната си кола, която се отправи към Езиковата гимназия. Като истински папараци, фотографи и любители завряха обективи през прозорците на БМВ-то, за да го снимат. Малко преди Бавареца потегли и спортно Пежо, в което се качиха принцът и принцесата, а техен личен шофьор беше директорът на гимназията Деян Янев. Върволицата беше ескортирана от полицаи по целия булевард „Раковски“.

    Традиционният пролетен карнавал продължава в ГПЧЕ, където са подготвени много игри и изненади. Предвидени са и оскари за най-добрите.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (17)

    • 1
      Хю
      Хюстън
      23 -21
      18:39, 23 фев 2017
      На тези хюмнета евреите са им изпили мозъка.
    • 2
      Па
      Парашева
      26 -22
      18:40, 23 фев 2017
      Идеята на децата е готина, подкрепям ги с две ръце. Но това показва на къде е тръгнал света. Тръмп и неговата политика по един или друг начин се вкоренява в разсъдъка на днешната младеж. Той е богат, той е готин, той стана президент. Това се идеализира в огромни мащаби и няма място за сърдечност, за размисъл. Вече не се толерира ценностната система. Добротата и чистотата на отношенията изчезнаха. А приемаме за нормално да ходим с охрана, да мачкаме слабите и да не се замисляме за околните. За жалост докато не се промени това вътре в нас, нещата ще стават все по-зле. Ще се появява някоя звезда, която да ни показва пътя, а стадото ще я следва. примери за това много, дори и в Хасково, дори и днес.
    • 3
      Тр
      Тръмп
      11 -8
      19:59, 23 фев 2017
      А защото американските президенти не са си богати попринцип, или тези пари за избирателните кампаний идват от небето ? И да готин съм и к'во ?
    • 4
      Хи
      Хилари
      18 -7
      20:07, 23 фев 2017
      А бе сигурно си готин, ама като започне истинският живот да не се окаже, че не си толкова готин и няма да станеш толкова бодат колкото си мислил.
      • Тр
        Тръмп
        2 -1
        00:13, 25 фев 2017
        Ти си гледай твоя живот пък ще видим кой до къде ще стигне :)
    • 5
      Ге
      Гецата
      17 -23
      21:57, 23 фев 2017
      Нещо ми убягва смисъла на това мероприятие,освен е... Виж коментара
      • К.
        К.
        23 -11
        22:06, 23 фев 2017
        Не съм съгладна това е традиция и е забавно. Малки и големи се радваме заедно
      • Уч
        Ученик
        36 -8
        22:14, 23 фев 2017
        Уважаеми г-н Геца, бих искал да ви помоля следващия път да не се изказвате неподготвен. ГПЧЕ "Асен Златаров" е единственото училище запазило традицията на Фашинга вече 46 години, традиция, която изживяваме отново и отново всяка година. Този празник е гордостта на гимназията. Той е пример за единност, взаимопомощ и разбирателство сред учениците. Всяка година гимназията успява чрез него да внесе малко цвят и радост в скучния ни малък град.
    • 6
      Ki
      Kiss
      16 -17
      22:40, 23 фев 2017
      Нещастни бъдещи емигранти с бъдещи нещастни родители.
      Ей с тази гимназия се крадат децата на Хасково. Новите еничари .
      Влизат умни излизат 99% неспособни да мислят.
    • 7
      Ма
      мастикаджия
      12 -13
      22:52, 23 фев 2017
      Аман от Хамерикански простотии
    • 8
      До
      Доктор Петров
      12 -9
      00:08, 24 фев 2017
      Тинейджърите са папагали и попивателни, а даскалите им са латерни!
    • 9
      Ta
      tass
      3 -2
      09:33, 24 фев 2017
      А дъртата Меркел няма ли имитират??
    • 10
      Гп
      ГПЧЕ Завършил
      13 -4
      10:27, 24 фев 2017
      Посочете ми друга училищна традиция в малкия ни град , която е близо половинвековна. Която вдъхва живец в Хасково. Традицията Фашинг е вкоренена дълбоко като част от облика на този град от 46 години. Е, вярно, обликът на празника е съвсем разбираемо и нормално да приема образа на епохата, в която се намира. Нали се сещате, че животът и порядките през 1971 и 2017 са коренно различни, и че няма как днес да звучи "Шпаниенс Химел" (сайтът не ми позволява да изпиша името в оригинал на латиница) на Енрст Буш - песента, огласяла първите Фашинги. Все пак няма да е зле да се знае това като традиция. Хайде, започнете вие някаква училищна инициатива, пък нека продължи 46 години. Наричайте нашата гимназия както си искате, но ние сме тези, запазили в най-голяма степен традициите си и голяма част от автентичния си облик. Всички останали училища, че и много институции могат само да се учат от нас.
    • 11
      Kk
      kkk
      0 -3
      11:02, 24 фев 2017
      Делянчо тая не е Герито.
    • 12
      Ге
      Георги
      4 -2
      12:18, 24 фев 2017
      Мн готино мероприятие но.. учениците да се постараят повече, мн слаби костюми последните години...
    • 13
      Ге
      Георги
      3 -1
      12:19, 24 фев 2017
      Разбира се имаше и готини но говоря общо
    • 14
      21
      21
      2 0
      09:43, 25 фев 2017
      А,,,, ама там се виждат и БОКЛУЦИ с мотори, на времето имаше ХИЕНИ от които само половината бяха боклуци , а тук,,,, сите
    Последни новини