От х:

Днес в x:

За 15 минути съветниците постигнаха единодушие по всички въпроси

Точно 15 минути би продължила февруарската сесия на Общинския съвет в Първомай, ако председателят на Политическата група на ГЕРБ Христо Вълчев не беше взел думата в края на зеседанието.

20 общински съветници бяха единодушни по всички точки от дневния ред. В отсъствието на кмета на общината беше приет отчетът му за изпълнение на решенията на ОбС. От заместниците му в залата беше единствено Николай Митков, но той остана на местата, отредени за гражданите, защото вече е в предизборна кампания.

Председателят на комисията по здравеопазване д-р Атанаска Симеонова внесе предложение за една допълнителна точка, с която се отпускат 500 лв.за гражданин, нуждаещ се от средства за лечение.

Предварително обсъдени и без забележки бяха гласувани и разпределението и условията за ползване на пасбищата и мерите в землищата на общинските населени места.

На сесията не бяха обсъждани решения, които да засягат някого или да имат алтернативни варианти, затова съветниците бяха единодушни по тях.

По предложение на заместник-кмета Ружди Салим в състава на Общинския съвет по етнически и интеграционни въпроси, оглавяван от сами я него, три от местата трябваше да бъдат заети от общински съветници. Политическите групи посочиха и впоследствие бяха избрани д-р Атанска Симеонова, Ресми Саид и Димчо Велев.

В края на заседанието Христо Вълчев използва правото си на изказване като председател на политическа група, за да напомни обещанието на колегите му, през текущата година да бъдат търсени средства за допълван на инвестиционната програма на общината за поисканите от тях 5 обекта: ремонт на ритуалната зала в село Караджалово, за довършване ремонта на покривана кметството в село Градина, за довършване на канализацията за дъждовна вода в Татарево, за ремонт на моста в село Крушево и за асфалтиране на улица „Първа“ в село Буково.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Пи
    Питащ
    13 -11
    10:42, 24 фев 2017
    И защо само ремонти в селата където кметове са гербаджии?Ами ремонтирайте си ги с парите на партията където половината ви членове са фалшиви,записани по втория начин само за попълнение.
    • За
      запознат
      15 -8
      11:23, 24 фев 2017
      Защото на всички други села дадоха пари, само за тези на които кметовете са от ГЕРБ не им дадоха.
    • Зн
      Знаеща!
      14 -5
      14:33, 24 фев 2017
      Защото на тези села не са отпуснати никакви пари за ремонти благодарение на фитков и компания.
  • 2
    Пи
    Питащ 2
    16 -14
    11:23, 24 фев 2017
    Христо Вълчев сигурно е болен от чревно разстройство и на всяка сбирка питат едно и също. Гербеските села що нямат, ами дайте им от вашите крадени пари да имат.
  • 3
    От
    Отговарящ
    22 -11
    11:33, 24 фев 2017
    Ами кой да им даде Катя Попова ли, дето като депутат работеше и като лекар и лапа от аптеките си също или Красимира Александрова от питцекладницата, която краде като за последно от нея, или Чавдар Здравчев, който се облизва мазно като директор на училището и лапа и дебелее, или Димчо Велев далавераджията,той ортак с циганите става, за да краде. Кой, Кой , Кой бе Кой да даде на гербаджииските села? Гербаджиите от къде да лапат.
    • Ре
      РЕМС
      11 -4
      17:26, 24 фев 2017
      Къс полет и рядка бомбардировка от кърваво червена посерница.Не така другари.
    • 12
      123
      9 0
      08:43, 25 фев 2017
      Какво се питаш нима не знаеш,ми дебърската баба *** ша управи работата ?
  • 4
    Ве
    верижката.
    16 -2
    11:46, 24 фев 2017
    На никой не му пука, в нашия град, да има-няма 20-тина души, които да ви вземат насериозно. Гледането ви от страни си е чист сеир.
  • 5
    Ср
    срамота е
    18 -3
    15:38, 24 фев 2017
    Бог високо,Кмет и многото МУ замове далеко.Съсредоточен председател,зама МУ също....Кратка сесия, осигурена заплата,а за някой и по още една.Не тридесет дена правят сесия,демек стриптийз, вярно не се получава ,но поне влагайте старание.А града и селата мръсни,мръсни ама много мръсни, като управлението.. ИМ.
  • 6
    Тр
    Трол Червен
    10 -1
    17:20, 24 фев 2017
    Сам се пита сам си отговаря. Трол Червен.96
  • 7
    Пи
    питащ
    13 0
    06:26, 25 фев 2017
    за празника на града на пампорово пак ли ще научим постфактум...на какъв принцип се набират хора за общинския превоз...за преспиване не питаме, там не можем да се уредим...
  • 8
    От
    Отговор
    16 0
    08:13, 25 фев 2017
    Набира ги от личната си квотата общинския секрета Ани. А нейната квота е голяма, ама много голяма и има нещо общо с карането на ски - ама не точно.
  • 9
    Де
    Делчев
    21 0
    09:00, 25 фев 2017
    Това е най- високо платения интелектуален труд в България. 15 минути- 500 лева заплата. Или 33,333 лева на минута,или 0,5555 лева на секунда. Браво! Уникално! Но полезно за жителите на Общината.Трябва да се гордеят с тези уникални свои съграждани. Без тях ще се изгубим в морето от инициативи на Общинската администрация, на анализи, повишаване капацитета на високо образованите чиновници и обмяна на интелект с високо платени партньори.Хвала на тези отрудени люде! На техните високо интелектуални Председател и особено Заместник Председател! На постоянните защитници на онеправданите кметове и население на Общината-Вълчев, Велев, Александрова и техните слушатели от останалите Политически групи! Дерзайте дами и господа но си пазете здравето защото тази работа преко сили съсипва нерви и физика. Ако някой почувства че получава херния от напъни да ощастливи нас електората ние от МБАЛ сме на среща. Хвала вам, наши ангели- хранители! Дерзайте не се жалете!
Последни новини