От х:

Днес в x:

Jamiroquai на седмото небе - "Cloud 9" (видео)

Излезе видеоклипът на втория сингъл от новия албум на Jamiroquai и, за разлика от първия "Automation", този има типичното Jamiroquai звучене. "Cloud 9" носи силата на фънка от 1970-те, стилистичната връзка с който караше мнозина да сравняват Jamiroquai с изпълнители като Стиви Уондър. Шапките на Jay Kay, разнообразието на които е легенда, винаги са в унисон с нещо от идеите във всяка от песните му. Този път го виждаме с една доста семпла в сравнение с екстравагантните неща, които е слагал на главата си. Още повече, за няколко секунди в клипа фронтменът Jay Kay е без шапка. 

В песента става дума за освобождаване и въодушевление сякаш "ходи по въздуха" след отърсването от несполучлива връзка. Jay Kay е на седмото небе, но песента се казва "Cloud 9". Това е идиом, който се използва, за бъде изразено невероятно щастие и въодушевление. В случая Jay Kay лети, след като се е освободил от отрицателна връзка. "Ходенето по въздуха" в припева допълва идиома.

"Само глупачка може да си тръгне от мен този път
Аз гледам към небето, всяка звезда, която виждам е моя
Само глупачка може да си тръгне от мен този път
Вървя по въздуха и всеки облак е облак 9" 

Според Уикиречник, терминът "Облак 9" е с неустановен произход. Една от популярнате истории твърди, че в издание от 1896 г. на "Международен атлас на облаците" купестите облаци присъстват като "Облак 9". В изданието са включени десет вида облаци. Купестите могат да се издигат на височина до десет километра. Което си е високо.

Видеото е с дълго интро, самата песен започва след 1 мин. Jay Kay лети по безкрайни пусти магистрали, като успява да остави зад гърба си злощастната бивша, след толкова следване и задминавания. В клипа му партнира сестрата на Пенелопе Круз - Моника. Тя го съблазнява с танци в клуба, а после карат своите винтидж автомобили, как по-точно завършва тази игра ще видите в видеото. Във всеки случай, животът е пътуване, а песента е изключително добра за из път.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини