От х:

Днес в x:

В Димитровград приеха наредба за отличията и наградите, давани от Общината

    Наредба за символиката, отличията и наградите на Община Димитровград прие днес Общинският съвет. 23 съветници гласуваха "за", 2-ма бяха против, а 4-ма се въздържаха. Докладната бе внесена от председателя на ОбС Гергана Кръстева, която днес отсъства от заседанието.

    В наредбата се регламентират всички награди и отличия, които Общината връчва. Това са "Почетен гражданин", националната литературна награда "Пеньо Пенев", "Деец на културата", която се връчва на 24 май, както и отличията "Учител на годината" и "Спортист и треньор на годината", а също и "Дългогодишен принос в областта на спорта".

    Посочени са и критериите по които това ще става връчването на наградите, както и конкретните срокове, до които се подават предложенията за различните отличия. В новоприетия нормативен акт са заложени и вече установените символи на Димитровград - знаме, герб, девиз и ден на града - 2 септември.

    "Става дума за важни за Общината награди, дсега всичто това не беше регламентирано и контретизирано, с тази наредба се поставят рамки за да няма своеволия", коментира приетата наредба кметът Иво Димов.

    Приетата от Общинския съвет докладна - разгледайте тук!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини