От х:

Днес в x:

Хванаха трима без договори по санирането, 20 000 лв. глоба за фирмата

Трима души са хванати да работят без договор по санирането на блокове и жилищни сгради в Хасково през февруари. Заради това собственикът на софийска фирма, която изпълнява строителните дейности, ще отнесе акт за 20 000 лева, тъй като е отказал да съдейства на Инспекцията по труда, съобщи директорът Петър Андреев на пресконферениция днес. 

При проверки на санирането са открити и други нарушения – да се работи без предпазни средства, недобре укрепени скелета, липса на защитна мрежа и други.

През миналия месец от Инспекцията по труда са съставили още 5 акта. Два от тях са за липса на трудови договори, а останалите три – за липса на график на работното място. През януари инспекторите са извършили общо 85 проверки в магазини, хранителни заведения, строителни обекти и други. 41 от тях са в областния град, а останалите извън него.

През миналия месец има 8 влезли в сила наказателни постановления на база издадени актове през предходния месец. Общата сума на наказателните постановления е 7200 лева, като средният размер на глобата е 900 лева.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Герджика погазил заповедта на борисов ,министрите да не ползват коли от НСО , както е по закон. Кой е борисов , та да заповядва на Министър -председателя Герджиков ?Как кой -господин Никой ?Сега друг кара влака , Герджиков .На какво да се возят , да си купуват още коли или да вземат на заем от Горското.борисов , като си толкова принципен , слез от Тойотите и си вземи такси .Или карай Гейберското АУДИ А8Л ,с бронировка седма степен , каквито нямат в НСО и КУПЕНО ОТ ПАРТИЙНАТА СУБСИДИЯ. Като ще махаш субсидиите , що не даде личен и партиен пример и не подари бронираните гейберски Аудита на НСО. Само питам и отговор не чакам ! И блиЗЗз , не съм робот , а мислещ и гневен данъкоплатец !
    • Ww
      www
      11 -15
      13:50, 23 фев 2017
      И робот и трол си! Тука не е БЛИЦ. И статията не е... Виж коментара
  • 2
    Em
    emc2
    9 -20
    14:21, 23 фев 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Sc
      sci fi
      2 0
      00:21, 24 фев 2017
      Днес пи ли си хапчетата ?
    • Ti
      titi
      1 0
      13:05, 24 фев 2017
      Звучиш като партиен комсомолец и даже секретар на партията майка, да не получиш значка за приятел на пролетариата :)

Видеа по темата

Последни новини