От х:

Днес в x:

Дронът Scorpion-3 сърфира във въздуха с човек на него (видео)

Стартъпът Hoversurf, който разработва дронове, публикува видеоклип на прототип за квадрокоптер с един седалка.

Scorpion-3 издига себе си и пътника с електрическа тяга. Ховърбайкът съчетава традиционния дизайн на мотоциклет с технологията на квадракоптер, която позволява на професионалисти и аматьори да контролират и маневрират при полета на превозното средство, пише Futurism.

Използванйки на собствен софтуер, компанията е в състояние да ограничи обхвата и скоростта на ховърбайка, за да се гарантира безопасността на водача. Естетически, прототипът е вдъхновен от моторите в екстремните игри. Разликата е, че Scorpion-3 има способността да "сърфира във въздуха чрез промяна на височината и посоката", обясняват създателите му обяснят на своя уебсайт.

Макар да е първият пилотиран квадрокоптер, който преминава тестове, Scorpion-3 не е единствен. Тази разработка е руска. Друга, китайска е на път да се появи в градския пейзаж. Дубай планира да пусне самоуправляващи се таксита във въздуха в рамките на няколко месеца, които ще бъдат използвани в допълнение на обществения транспорт - до средата на годината. Военните в САЩ също имат прототип за ховърбайк, който да помогне за военното снабдяване на бойното поле. Има и пътническо превозно средство Aero-X, което лети на неголяма височина и може да се използва за всичко - за свободното време или за издирвателни и спасителни мисии.

Hoversurf иска да се позиционира Scorpion-3 за екстремни спортове, но има още какво да се желае. С малко повече усъвършенстване, обаче, компанията би трябвало да няма никакви проблеми да постигане тази цел.

В крайна сметка развитието на идеята продължава и може да не е далеч денят, в който някои от тези прототипи ще се появи в продажба.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини