От х:

Днес в x:

Пловдивски предприемач завежда дела, иска по 500 бона от всяка медия, уронила престижа му

Д-р Невен Енчев ще заведе дела срещу медиите, които със свои публикации са уронили неговия престиж на бизнесмен и са нанесли имуществени и неимуществени вреди на ръководения от него консорциум от фирми. Срещу всяка от медиите ще бъде предявен и иск за 500 000 лв., съобщи той.

Повод за това са последните публикации, направени след проверка на ДНСК за незаконно строителство в имотите на предприемача. В една от тях, огласена в агенция Блиц, се твърдяло, че лекарят "ще бъде предаден на главния прокурор Сотир Цацаров по съмнение за участие в схема с незаконен строеж", при това "върху златен терен, разположен във вилна зона". "Досега са направени десетки проверки от всички възможни институции и не е констатирано нито едно нарушение", категоричен е предприемачът. Той отбеляза, че проверяваният терен - около 50 дка "райско кътче земя", е негова собственост, но не се намира във вилната зона на село Белащица. Земята е земеделска, чийто статут е променен и сега е с обществено предназначение. "Абсолютно всичко е законно. Не само на никого не преча, но и ще превърна един змиярник в уютно и красиво място. До него ще построя и църква", коментира д-р Енчев. Според лекаря всички жители на селото, подавали сигнали срещу него, имали незаконни сгради и огради. "Многократно са им отправяни предупреждения да отстранят нередностите, но никой дори не е почнал. Така че най-законните сгради в местностите Живака и Варниците са имотите на д-р Енчев. Ето защо смятам за свое задължение да заведа дело срещу всички лъжи по мой адрес, уронващи доброто ми име на лекар и предприемач, категоричен е той. Всички негативи рефлектират върху ръководените от него структури – болнични заведения, хотели, ресторанти, фондации, и рушат имиджа, който стотиците, работещи в ръководените от него дружества, създават ден след ден с години", каза още той.

По думите му всички средства, които ще спечели от заведените дела, ще дари на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан за построяване на храма "Свети Йоан Кръстител" в Белащица. Изграждането е в ход - идейният проект вече е готов, определен е и художникът, който ще изографиса църквата.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини