От х:

Днес в x:

Омразата към ананаса в пицата разклати рейтинга на исландския президент

Рейтингът на исландския президент тръгна надолу заради отговора му на въпрос на ученици за хавайската пица. Гудни Йоханесон казал, че ако зависеше от него, би забранил ананаса в пицата, съобщи Iceland Review.

Неочакваното заявление предизвика цпорове с Мрежата. Местните журналисти пък задават въпроса как се е изменило отношението на гражданите към президента, който се ползва с всеобщо одобрение. Оказало се че след като е декларирал ненавист към ананасите, много исландци са заявили, че се отнасят по-резервирано към държавния глава. Преди злощастната среща неговият рейтинг бе 97 процента.

От чуждите медии започнаха да преразглеждат въпроса принципно - доколко въобще е целесъобразно да се слага ананас в пицата. Стигна се до някои крайности - Buzzfeed нарекоха този продукт "най-обидния в света". Но имаше и такива, които оцениха по достойнство ситуацията - "Местя се в Исландия", написа Джим Фелтън

Исландия набра популярност през последните години заради пробива на футболния ѝ отбор, както и като туристическа дестинация. Малцина знаят, че в страната няма армия, а когато гражданите не са щастливи от някое действие на правителството, вземат тенджери и отиват в градинката на парламента да ги хлопат, докато въпросът не се реши. Това обикновено завършва с тяхното удовлетворяване след една нощ хлопане на домакински прибори. Стандартът в страната е сред най-високите в света. Тя отказа членство в Европейския съюз, след като извоюва квоти за риболова си без да влиза. Правителството дори не проведе очаквания референдум по въпроса, тъй като националният интерес е продиктувал еднозначния отговор.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини