От х:

Днес в x:

”Нова Република”: Трябва ли да преживеем и Нинова?

Лидерът на "Нова Република" Радан Кънев заяви, че вече се водят преговори между БСП и ГЕРБ за обща коалиция след изборите.

Той посочи, че има реална опасност БСП да се върне на власт. 

„БСП се връща на власт и се готви да краде още повече отпреди. Корнелия Нинова обещава да дава, но комунистите могат само да взимат – взеха живота и земята на хората преди 70 години, обрекоха на глад българите по време на лукановата зима и жанвиденовата зима, окрадоха почти всичко при тройната коалиция на Станишев, извадиха мафията на първия ред при Орешарски. Трябва ли сега да преживеем и Нинова?“, попита лидерът на ДСБ. 

Кънев обвини ГЕРБ за това, че БСП днес отново се е озъбила за властта. И посочи две причини: 

– първо - ГЕРБ управляваха по същия комунистически начин в последните 10 години и принудиха много хора да гласуват в червено, за да махнат Борсов и Цветанов. 

- и второ - че вече говорят с БСП за бъдещо управление. 

"Слушаме гузните опровержения на Нинова и Борисов. Но това са хора, които много ги бива по лъжите и са го доказали“, каза Кънев. 

Той припомни изявлението на Владислав Горанов, че е време за голяма коалиция, както и на Румяна Бъчварова, че биха преговаряли абсолютно с всички след изборите. 

Кънев не пропусна и признанието на Михаил Миков, че през 2014 година ГЕРБ са предложили коалиция първо на БСП. 

„И това след Орешарски, след Пеевски, след 400 дни на протести. Веднага след това г-н Борисов е почукал на червената врата и е молил за коалиция“, каза Кънев. 

Той допълни, че всички се готвят да управляват – и т.нар. патриоти, реформаторите на Кунева, Светльо Витков и хората на Бареков, и Марешки. 

"Нова Република" ще бъде единствената опозиция на такова управление", обяви още Кънев. 

Той няколко пъти каза, че десните избиратели не трябва да бъркат него, Трайчо Трайков и Мартин Димитров с реформаторите. 

„Ние не сме нито със Светльо Витков, нито с червените земеделци, които гласуваха за Пеевски и Станишев, нито сме с Лукарски. Ние сме "Нова Република“. 

От формацията обявиха, че ще открият предизборната си кампания на 25.02, в голямата зала на Дом на културата “Борис Христов” в Пловдив, от в 16:00 часа.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини