От х:

Днес в x:

Кандидатът за кмет Иван Господинов- втори в листата на коалиция "Движение Да, България" за парламента

Все още няма яснота към днешна дата за водача на листата в Хасково за предсрочния парламентарен вот на коалиция "Движение Да, България", в която влизат новосформираната формация "Да, България" на бившия правосъден министър Христо Иванов, партия "Зелените" и  ДЕОС. Това коментира за Haskovo.net отговорникът за Хасковски регион  при учредяването на "Да, България" димитровградчанинът  Божидар Божинов. Все още няма и регионални структури на формацията,  като решението е водачът на листата да поеме организацията по провеждането на предизборната кампания. Местни структури ще бъдат създадени едва след изборите през март, коментира ще Божинов.

Довечера е Националният съвет на  "Да, България", на който до последно ще се бистрят кандидатите на формацията в коалиционната листа. Утре ще станат ясни и разпределенията на местата, след срещата с коалиционните партньори, посочи Божинов. Хасково е един от регионите, където „Да, България” все още няма твърд кандидат. Малко са и номинациите. Сред тях са имената на лидера на Христо Иванов и преподавателят по гражданско право в СУ доц. Кристиян Таков, както и на самият Божанов. Сигурно е обаче, че кандидатурата за депутатско място в 44 -то НС на  Христо Иванов ще бъде издигната от друг регион и името му няма да фигурира в листата за Хасково. Божидар Божинов пък заяви, че не желае да влиза в кампанията, така че и неговата евентуална кандидатура от Хасково отпада.

Най-вероятно водачът на листата на "Движение Да, България" ще бъде излъчен от коалиционния партньор "Зелените”. Името му обаче ще стане ясно в понеделник.

Другият коалиционен партньор ДЕОС със сигурност ще излъчи като свой представител в листата на 29 МИР Хасково Иван Господинов, който беше кандидатът на Движението за кмет на Хасково на местните избори през 2015 година. Най-вероятно негово ще е второто място в хасковската листата на коалиция "Движение Да, България”.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Бс
    БСП
    11 -19
    16:28, 19 фев 2017
    образован ,интелигентен ,знаеш и можещ е Иван Госп... Виж коментара
  • 2
    А защо не Петко Балъка хем кандидат хем ще им диджейва кампанията безплатно
  • 3
    Jo
    John
    12 -2
    17:10, 19 фев 2017
    стефчо димитров-червения пролетарий ще води листата, не се прави че не знаеш!
    • ВГ
      в грешка си
      12 0
      18:02, 19 фев 2017
      Стефчо Димитров тоя път си остана на мястото - ще бъде в листата на Риформаторите.
  • 4
    Ма
    мастикаджия
    17 0
    17:26, 19 фев 2017
    Да,време е Стефчо да стане депутаНтин! На мама детето.
  • 5
    По
    Порчо
    15 -6
    18:14, 19 фев 2017
    Къде дават парите от Сорос, да се включа в "Дай България"?
  • 6
    Ин
    интересно ми е
    6 -1
    18:24, 19 фев 2017
    Порчо, ти за кого ще гласуваш на тези избори?
    • По
      Порчо
      5 -7
      20:16, 19 фев 2017
      Нали ви казвам бе! Ако Сорос даде повече пари и каже, дори за бай Рамадан Кунев ще гласувам! Или за самата Кунева! Абе там за неговите хора!
  • 7
    Jo
    John
    8 -6
    22:28, 19 фев 2017
    дай им българия е проект на внуците на бкп!
Последни новини