От х:

Днес в x:

Фенове не искат расист и сексист да режисира новия "Отряд самоубийци"

Актьорът и режисьор Мел Гибсън отново предизвика противоречие - този път заради новината, че може да застане зад камерата за продължението на комиксовата лента "Отряд самоубийци", пише в. "Дейли експрес".

Холивуд може и да е простил скандалните прояви на Гибсън, заради които години наред го третираше като "парий" и отново да го е приел в обятията си, но феновете не са убедени, че актьорът и режисьор заслужава снизхождение.

Скоро след появата на съобщенията, че "Уорнър брадърс" "ухажва" Мел Гибсън, търсейки режисьор за продължението на "Отряд самоубийци", след като създателят на оригиналната лента Дейвид Айър се отказа от проекта, недоволни комиксови почитатели побързаха да изразят възмущението си в социалните мрежи.

"Харли Куин, най-голямата звезда на "Отряд самоубийци", е еврейка и жертва на домашно насилие. Мел Гибсън е най-лошият възможен избор за режисьор на продължението", пише гневен фен.

Голяма част от неодобрителните коментари съдържат препратки към периода, в който Гибсън беше в немилост, започнал с ареста му за шофиране в нетрезво състояние през 2006 г. При задържането си актьорът и режисьор избълва антисемитска тирада. През следващите години обвиненията в сексизъм, расизъм, хомофобия и домашно насилие често съпътстваха Мел Гибсън.

"Мога да си представя гнева на Вайола Дейвис, ако Гибсън застане зад камерата за продължението на "Отряд самоубийци", пише друг фен. Дейвис, която е част от актьорския състав на филма, през последните години се превърна в символ на възраждането на афроамериканците и актрисите в Холивуд.

Друга част от потребителите са се възползвали от ситуацията, за да охулят оригиналната лента "Отряд самоубийци".

"Чува се, че Мел Гибсън щял да режисира продължението на "Отряд самоубийци". Пита се дали филмът изобщо имаше режисьор?", пише явно недоволен от работата на Айър почитател.

"Да избере Мел Гибсън за режисьор на продължението, е най-лошото решение на "Уорнър брадърс" след реализирането на "Отряд самоубийци", гласи друг коментар. 

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини